Pagini

marți, 24 noiembrie 2009

Ridichea neagra

Ridichea neagră stimulează pofta de mâncare, deci poate fi un bun aperitiv, în special pentru persoanele care suferă de anemie. De asemenea, ea reglează funcţiile ficatului, ajută la drenarea vezicii biliare şi stimulează eliminarea toxinelor din organism.

Pentru că are un conţinut mare de apă, ridichea neagră uşurează tranzitul intestinal şi este un bun remediu pentru constipaţie. Ea nu ar trebui să lipsească din alimentaţie, cu atât mai mult în acest sezon, când sunt frecvente virozele respiratorii, pentru că fluidizează secreţiile bronşice.

Se consumă crudă


Pentru a beneficia de toate aceste proprietăţi, trebuie să mănânci ridichea crudă, după ce ai curăţat-o de coaja lemnoasă. La unele persoane, ea poate da două reacţii neplăcute: gaze şi respiraţie urât mirositoare.

Sursa: Adevarul

2 comentarii:

  1. Mai minune de om,cum de ti-ai adus tu aminte de ridiche acum?! E cea mai tare! Pe langa faptul ca are o multime de proprietati,se foloseste in special impotriva tusei! Stii cum,nu? Se scobeste si se pune zahar acolo pt o perioada de cateva ore pt ca apoi sa fie luate cateva lingurite de suc peste zi. Leac garantat! Sirop mai bun de tuse nu exista!

    Pup fata draga!
    L'Automne

    RăspundețiȘtergere
  2. multumim iubita pentru sfat, este tare folositor..asa cum esti tu la casa omului :) Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere