Pagini

miercuri, 4 noiembrie 2009

Sfaturi pentru gripa AH1N1

Chiar daca sunteti inca sanatosi si nu prezentati niciun simptom al infectiei cu virusul H1N1, pentru a evita proliferarea, agravarea simptoamelor si dezvoltarea unor infectii secundare, cativa pasi foarte simpli, pasi nu pe deplin subliniati in majoritatea comunicatelor oficiale, pot fi practicati in loc sa ne concentram pe modul de stocare a medicamentelor antivirale:

Spalarea frecventa a mâinilor.

• Abordarea "Jos mâinile de pe fata". Rezistati tuturor tentatiilor de a va atinge orice parte a fetei (cu exceptia cazului în care vreti sa mancati, sa va spalati sau sa va palmuiti).

Faceti gargara de doua ori pe zi cu apa calduta sarata (folositi apa de gura Listerine daca nu aveti încredere îin sare). Virusul H1N1 dureaza 2-3 zile dupa infectarea initiala in gat / cavitatea nazala pana sa prolifereze si sa manifeste simptomele caracteristice. Simpla gargara previne proliferarea. Intr-un fel, gargara cu apa sarata are acelasi efect pe o persoana sanatoasa pe care medicamentul Tamiflu îl are pe o persoana infectata. Nu subapreciati aceasta metoda de prevenire simpla, ieftina si puternica.

• În mod similar punctului nr. 3, curatati-va narile cel putin o data pe zi cu apa calduta sarata. Nu toata lumea poate fi priceputa la Jala Neti sau Sutra Neti (pozitii Yoga pentru a curatarea cavitatilor nazale), dar suflarea puternica a nasului o data pe zi si curatarea ambelor nari cu betisoare din bumbac înmuiate în apa calduta sarata este foarte eficienta în scaderea numarului populatiei cu infectie virala.

Sporiti-va imunitatea naturala cu alimente bogate în Vitamina C ( fructe citrice). Daca trebuie sa luati tablete de Vitamina C sub forma de supliment, asigurat-va ca acestea contin si Zinc pentru a accelera absorbtia.

Beti cât mai multe lichide calde. Acestea spala virusii de proliferare din gât înspre stomac acolo unde nu pot supravietui, prolifera sau produce niciun rau.

5 comentarii:

  1. Cred ca numai de gripa asta nu aveam nevoie....dar e bine sa ne ferim pe cat putem sa-ti urmam sfaturile!

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne,asta ne mai lipsea! Si la cat de frig e afara...Cu lichidele calde stau f prost,chiar si apa beau prea putina. M-am gandit si eu la o suplimentare de vit C dar daca trebuie o formula imbunatatita cu Zn,se schimba treaba pt ca in felul asta mai bine luam toata gama,sa se sustina unele pe altele! Parintilor mei le-am luat doar Vit.C simpla,deocamdata.Eu nu stiu ce voi lua. E destul de aiurea situatia mai nou aparuta...
    Tu ce iei,iubire? Ma gandesc sa iau Imunostim sau Antigrip Plus cu vitC si Zn! Sa vad! Ai mers pe vreunul dintre ele?
    Mersi mult de recomandari! Ai grija!
    Pupici multi!

    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  3. asa este Tasha mai bine evitam, decat sa tratam

    Draga mea L'automne eu nu am luat absolut nimic, decat uneori niste tinctura de echinaceea, cred ca ti-am mai zis, dar ma gandesc sa iau si pt ai mei niste Vitamina C..zici bine :) Multumesc pentru sfat! Multe imbratisari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ah in sf niste sfaturi "pe bune"... aia cu apa cu sare nu o stiam. Cred ca o sa incep sa o pun in practica. Oricum am devenit cam [prea] obsedata cu curatarea mainilor touch, spirt, sapun, frecarea bancilor etc...
    take care>:D<

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca este cel mai complet ghid pe care l-am citit despre metodele de preventie ale gripei. Multumim, draga Anne

    RăspundețiȘtergere