Pagini

duminică, 20 decembrie 2009

Am uitat sa spunem..multumesc

De ceva vreme, constat ca tot mai multe persoane isi vad interesul si apoi pleaca, fara ca macar sa lase acolo..in sila..un multumesc. O fi greu? Sau poate sunt eu de moda de veche, e posibil si asta..trebuie sa recunosc.

Am fost rugata de catre multe persoane sa le trimit diverse informatii in format electronic, sau chiar si pe hartie, avand nevoie de ele pentru examenul trecut si urmatorul. Ma asteptam, sa-mi trimita un Replay la mail in care sa-mi spuna macar "Ms"..sau "ok", orice prin care sa stiu ca l-a primit, l-a vazut si totul e okay. Evident, nu am primit absolut nimic..nici macar un mail gol.
Poate sunt eu obisnuinta ca de fiecare data sa apreciez cand cineva ma ajuta, sau imi place mie sa multumesc, uneori poate si cand nu este cazul, iar acel lucru nu este practicabil in general. Lumea are treburi interesante de facut, care presupun timp..de ce sa-si "bata gura aiurea" spunand un "merci", sau de ce sa toceasca tastele scriind doua litere, cand ar putea face altceva?

Poate unii traiesc cu ideea ca totul li se cuvine si toti sunt obligati pentru a le oferi ceea ce acesti solicita? Dar chiar si asa, sa spui un multumesc nu te costa nimic, decat o secunda probabil..sa fie atat de mult?

13 comentarii:

  1. Este corect ceea ce spui, dar poate ar trebui sa fim mai buni acum in Sf Post!
    Cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ştiu cât de mult apreciezi scrierile Bibliei. Dar îmi aduc aminte de o relatare în care zece leproşi au fost vindecaţi de Isus. Ei bine! Câţi crezi că s-au întors să-i mulţumească? Din zece, doar unu... Ce putem învăţa de aici? Să nu încetăm nici odată să facem binele. Indiferent dacă cineva ne va fi sau nu recunoscător. Pentrucă cel ce trebuie să vadă că ai făcut un bine să fi sigură că vede.
    Numai bine! Şi continuuă să faci ceea ce este bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, uneori oamenii uită să aprecieze că cineva e acolo lângă ei. Să fie de vină criza. Eu aş spune că da, dar e una morală...:)

    RăspundețiȘtergere
  4. cei mai multi au multumescul deja spus si astfel uita sa ti-l transmita si prin mail. Uneori multumescul e in priviri, comportament. Ori poate ca tu ai atitudinea de "vezi ce favoare iti fac?" si multor le e sila sa iti multumeasca? NU stiu care din aceste ipoteze e cea corecta, dar cel mai bine ar fi sa te relaxezi ;]

    RăspundețiȘtergere
  5. Astia sant oamenii...Si mie mi sa intamplat sa ajut cu ceva pe cineva,si la sfarsit sa nu primesc nici macar un mersi,asa in coltul gurii..

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa nu uitam si de "Te rog frumos".
    Ei trec direct la "da-mi!", sar peste intrebarea "imi dai?".

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu sunt in totalitatea de acord cu tine, si daca ti-as mai spune ca anumite persoane din viata mea imi spun ca sunt obsedata de "multumesc" si "te rog frumos"...ce ai putea scrie despre asta?!

    important este sa spui tu aceste lucruri...si odata ce ai scris articolul astam, cu siguranta o faci!:)

    o duminica linistita!:)

    RăspundețiȘtergere
  8. O sa iti spun o situatie.
    Eram la magazin ,cineva in fata mea cumpara ,vanzatoarea ii aduce produsul pe care il vroia persoana si spune draguta multumesc ,vanzatoarea.
    Ce crezi ca a zis persoana care cumpara?
    "Cu placere"
    Cum vi se pare chestia asta?

    RăspundețiȘtergere
  9. Secret Life: Ii dau bani vanzatoarei. EU ii fac o favoare ca aleg sa cumpar de la ea. De ce sa ii multumesc ca mi-a dat un produs pe care l-am PLAYIY???

    RăspundețiȘtergere
  10. Trist...asta e, ce sa facem...toate cele bune si Sarbatori fericite Anne:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Offf,nu-mi mai aduce aminte de asta,scumpa,ca ma doare... De-ai sti cata dreptate ai!!!!!!! Dar,din pacate astia-s oamenii,cu astia dansam.
    Se vede treaba ca e prea mare efortul sa fii civilizat in zilele noastre...insa ceea ce ma uluieste foarte tare - e faptul ca si cei la care nu ma astept fac asa! Asta e grav si de ne-nteles...

    Pupiceeei!!
    L'Automne

    RăspundețiȘtergere
  12. vilo, chiar daca tu platesti produsul pe care il cumperi, vanzatoarea e cea care te serveste, iar daca este amabila, nu strica un "multumesc".

    RăspundețiȘtergere