Pagini

joi, 3 decembrie 2009

Biscuitii Ikram

Anul trecut mancam foarte multi biscuiti de acest fel, imi placeau la nebunie..bine, probabil si acum mi-ar placea..dar ma abtin. Habar nu aveam ca erau hipercalorici, important era gustul. Azi am gasit informatia de mai jos, pe care v-o las si voua ca sa stiti ce mancati.
Ikram sunt biscuiţi produşi din zahăr, ulei vegetal hidrogenat, aditivi alimentari şi arome artificiale. Din această cauză au o valoare energetică foarte mare, 504 kcal/100 g.


Biscuiţii Ulker Ikram sunt un produs dezechilibrat din punct de vedere nutriţional, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat şi absorbţie rapidă. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, atrage atenţia că din această cauză pancreasul endocrin va fi supus unui stres suplimentar, fiind nevoit să producă o cantitate mai mare de insulină, într-o perioadă mai scurtă de timp. De asemenea, produsul analizat conţine şi o cantitate foarte mare de ulei vegetal hidrogenat. Acesta este incriminat în apariţia bolilor cardiovasculare şi hepatice. Chiar dacă producătorii îl folosesc din raţionamente tehnologice, fiind mai rezistent la coacere, consumatorul va avea de suferit mai ales dacă îşi face un obicei din a consuma produse care au în compoziţie ulei hidrogenat.

În compoziţia produsului analizat intră şi aditivi alimentari, cel mai periculos dintre ei fiind metabisulfitul de sodiu, E223. Specialistul nostru avertizează că, în urma consumului regulat, E223 produce crize de astm şi alergii, fiind contraindicat mai ales în dieta celor mici.

În urma analizei informaţiilor scrise pe etichetă, prof. dr. Gh. Mencinicopshi ne spune
că produsul nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, celor cu maladii renale, cardiovasculare, dermatologice, hepatice, celor cu alergii, astmaticilor, hipertensivilor. Diabeticii vor cere sfatul medicului curant înainte de consum şi vor ţine cont de cantitatea de glucide. Produsul este interzis suferinzilor de celiachie, din cauza conţinutului de gluten. Biscuiţii Ikram vor fi evitaţi de cei cu intoleranţă la lactoză şi cu alergie la soia.

Eticheta
Făină de grâu, cremă de vanilie 30% (zahăr, ulei vegetal hidrogenat, lapte praf, amidon din porumb, emulsificatori: lecitină din soia E322, aromă artificială etilvanilină), ulei vegetal hidrogenat, zahăr, sirop de fructoză, sirop de porumb, lapte praf, zer praf, sare, agenţi de creştere (bicarbonat de sodiu E500 şi amoniu E503), conservant (metabisulfit de sodiu E223), aromă (etilvanilină). Conţine gluten de grâu, lacotză, soia, sulfiţi. Poate conţine urme de ou, nucă, alune. Valoare energetică: 504 kcal/2112 kj, proteine 4.7 g, grăsimi 22,5 g, carbohidraţi 70,6 g.

Sursa: Jurnalul

3 comentarii:

  1. Asa e,iubire,cum zici tu dar...nu putem sa renuntam la tot ce ne place,nu?! La urma urmei nimic nu-i bun,nici macar fructele,ce sa mai facem? Mi-ai facut o pofta cu biscuitii astia!!!
    Nu i-am incercat,pe birou am covrigei cu susan. Stii ce zic?! Ia si papa cate putin din tot ce-ti place,nu poate fi chiar asa de cumplit,ca nu ne ghiftuim! Acum de sarbatori nu ma voi putea abtine de la minunatiile care vor aparea,abia astept sa le degust...Pacat ca pe-aici nu e mare oferta!
    Te pup dulce,dulce si cu mare dor!
    L'Automne

    RăspundețiȘtergere
  2. păi dacă stăm să ne gândim nici un produs de la magazin,fie aliment sau desert,nu este sănătos.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca nu am mai mancat un biscuite de ceva timp.Asa ca....

    RăspundețiȘtergere