Pagini

miercuri, 9 decembrie 2009

Brad natural vs. Brad artificial

Voi pentru care optati? Mergeti pe ideea "sa miroasa a brad" in casa/apartament sau il preferati pe cel artificial?


Pana acum, aproape in fiecare an am avut doar brad natural, de multe ori chiar unul destul de firav, dar "miroasea a brad"..asa cum era dorinta mamei. Acum parca as prefera unul artificial, care arata mai bine si eventual sa cumpar cateva coronite de brad pentru restul casei. Cel artificial chiar daca ma costa mult mai mult, il voi avea si in anii urmatori..nu ma bucur de el doar acum, pe cand celalalt..il vad cum isi pierde din nuanta de verde pe zi ce trece.

Sa nu am deloc, nu se pune problema..imi place ca in Ajunul Craciunului, dupa ce merge lumea la somn, sa impachetez repede cadourile si sa le pun sub brad, cu biletele avand poze sugestive cu numele fiecaruia.. urmand ca dimineata sa fie o surpriza pentru toata lumea, sa gaseasca ceva acolo pentru ei.




12 comentarii:

  1. Tare frumos le mai zici,puiule!! Fericiti cei ce te au in preajma lor!!
    Pana in urma cu cativa ani cumparam numai brazi naturali insa cu timpul...mi-am dat seama ca trebuie sa fiu mai raspunzatoare de ceea ce fac,sa nu ma gandesc numai la mine...Stiu ca ei tot vor fi taiati,masacrul continua dar ma gandesc ca daca vor vedea ca tot mai multi alegem altceva...sa se mai razgandeasca! Asa sper din suflet! Nu,brazii artificiali nu sunt scumpi deloc,iubita,pana intr-un milion,arata f bine,plus ca tin multi,multi ani! Unul natural e muuult mai scump de-atat! Ar mai fi varianta bradutului cu pamant si radacina - care dupa sarbatori poate fi plantat oriunde vrei,stii? Asta daca se tine neaparat cont de mirosul bradului in casa...Cateva crengute pot rezolva si asta!
    Pupici de sarbatoare,scumpa!
    L'Automne

    RăspundețiȘtergere
  2. eu prefer cei artificiali.Sunt rezistenţi,sunt mai "îmbracati" decat brazii naturali si in acest fel pot sa salvez o intreaga padure de brazi.Daca vreau sa am miros de brad proaspat in casa,fac coronite de brad impodobire cu beteala,globuri...o metoda zic eu eficienta.Nu prea fac mizerie,spre deosebire de brazii naturali care lasa si ei ace care se infing in covor.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu vreau artificial pentru ca am zis ca nu vreau sa mai taiem din copacii Romaniei,dar ai mei nu sunt de acord. deci,chiar daca as incerca sa protejez sursa de oxigen ai mei nu ma sustin. si ei merg pe principiul "sa miroasa in casa a braad " dar asta este:-?
    cred ca ar trebui sa cumpar eu un brad artificial si apoi nu ar mai avea ce sa zica/faca si ar trebui sa il accepte pe ala :D

    RăspundețiȘtergere
  4. NATURAL!!! In ghiveci. Brazii artificiali polueaza. Pe ala din ghiveci il pui sa-si schimbe domiciliul, sa se mute in padure cand creste prea mare pentru casa.

    RăspundețiȘtergere
  5. P.S. Am avut intr-un singur an brad artificial. Am zis atunci never again. Sunt hidosi. :(

    RăspundețiȘtergere
  6. ori brad natural,ori nimic;in ultimii ani am ales nimic,pe viitor vor creste cei plantati in curte la munte si voi fi ultrafericita-acum sunt in asteptare

    trebuie sa fim mai responsabili cu mediul inconjurator;eu as interzice comercializarea brazilor taiati,as permite doar in ghivece,apoi replantati,dar putem decide doar pentru noi,din pacate...

    RăspundețiȘtergere
  7. Teoretic, cei artificiali sunt mai practici, dar nu au acelasi farmec..

    RăspundețiȘtergere
  8. Artificiali! DIn motive pur ecologice! De ce am despaduri muntii? Pentru mofturi de o juma de luna?

    RăspundețiȘtergere
  9. Pe cel natural fara discutie...nu are farmec cel articial...

    RăspundețiȘtergere