Pagini

joi, 10 decembrie 2009

Cavit, "Vitamine" pentru copii

Aveti grija ce consumati voi si ce vitamine administrati copiilor!

Cavit junior sirop ar trebui să fie un produs care să întărească sistemul imunitar al copiilor, aducându-le un aport suplimentar de vitamine. Numai că citind lista de excipienţi ne dăm seama că are o serie de efecte adverse.

Principalul excipient al produsului analizat este zahărul, glucid rafinat, cu index glicemic ridicat, care afectează buna funcţionare a pancreasului. În compoziţia suplimentului alimentar Cavit junior sirop intră şi aditivi alimentari, unii dintre ei cu efecte adverse asupra sănătăţii. Glicerina E422, consumată în cantităţi mari, poate duce la apariţia durerilor de cap, a senzaţiei de sete şi a ameţelilor. Aditivul p-hidroxibenzoat de metil E218 este un conservant care poate duce la apariţia unor serii de alergii şi afecţiuni dermatologice. Cel mai periculos aditiv este E321, care este incriminat în apariţia cancerului, din această cauză fiind interzis în multe state.

În urma analizei ingredientelor înscrise pe etichetă, prof. dr Gh. Mencinicopschi ne spune că produsul nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, alergicilor, bolnavilor de cancer, supraponderalilor şi obezilor.


Eticheta
Ingrediente: vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina B12, vitamina C E330, vitamina D3, vitamina PP; excipienţi: zahăr, glicerină E422, ulei de ricin etoxilat, p-hidroxibenzoat de metil E218, acid citric monohidrat E330, aromă de portocale, apă purificată, butilhidroxitoluen E321. Valori nutriţionale: valoare energetică 218,50 kcal=922,50 kj, proteine 0 g, glucide 55 g, din care 15 sub formă de polioli, lipide 2,5 g.
Sursa: Jurnalul


2 comentarii:

 1. Mulţumesc pentru vizita de pe blogul meu! Baftă multă în continuare!

  RăspundețiȘtergere
 2. Si totusi este muuult mai bun decat o groaza de alte produse similare...La cat Cavit am luat in copilarie...sa fim noi sanatosi! Minimartienii pt copii sunt sub Cavit,doar aditivi dar li se face mai multa reclama,ca deh...produs strain!
  Unui copil i-as recomanda tot Cavit,pe mine ma ajuta mult in stimularea poftei de mancare,plus ca gustul nu e de neglijat!
  Hai,iubita,ca astia sapa produsele romanesti pt promovarea celor straine care sunt mult mai rele!

  Pupici cu drag!
  L'Automne

  RăspundețiȘtergere