Pagini

luni, 21 decembrie 2009

Ce doare cel mai rau?

In urma cu ceva timp am gasit pe un blog, o postare trista legata de..dragoste, de acea iubire pe care o cautam cu totii, si din cauza careia, unii dintre noi suntem raniti foarte rau..in felul asta ne pierdem acea putere de a spera si de a crede in fericire. In functie de cazuri, cu timpul..la unele persoane se vindeca acea rana..mai uiti, si daca ai noroc poate gasesti pe cineva care sa te ajute sa treci peste cu mai multa usurinta. In caz contrar, ramai cu acea durere in suflet continuandu-ti viata de unul singur..refuzand sa mai ai incredere in cineva si obisnuindu-te sa fii singur.

Doare foarte tare atunci cand sentimentele tale fata de o persoana nu sunt reciproce, atunci cand speri, visezi si incerci sa faci ce-ti sta in putere pentru a primi un gram de fericire si aceasta nu vine..sau din contra, aduce mai multa suferinta, pe care nu o poti uita cu usurinta.

Ma gandeam ce alta durere poate fi atat de puternica, ca cea provocata de dragostea neimpartasita...si cred ca ar mai fi acea durere pe care o simtim in momentul disparitiei unuia dintre parinti (poate si a unor frati/surori..asta nu pot spune, pentru ca nu am frati). Acel moment este de nedescris, cu toti ne temem de asta si nu vrem sa se intample, dar din pacate este cursul vietii si nu-l putem schimba si nici influenta cu nimic.

Ar fi mai fi si altceva?

9 comentarii:

  1. Cred ca o durere de masea e cumplita...:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Singurătatea doare cam în acelaşi fel, chiar dacă aşa cum ai spus tu provine din celelalte de multe ori:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu zic că pierderea cuiva drag este cel mai greu de suportat.

    RăspundețiȘtergere
  4. pierderea persoanelor dragi este cel mai greu de suportat. cel ce pleaca, nu se mai intoarce niciodata.

    chiar daca amintirea acelei persoane iti ramane in suflet, lipsa fizica doare.

    dragostea pleaca asa cum vine, in unele cazuri, dar se spune ca exista un suflet pereche pentru fiecare si tocmai din acest motiv, nu trebuie sa incetezi sa speri.

    RăspundețiȘtergere
  5. Fiecare eveniment dureros are intensitatea sa;o prietenie calcata in picioare doare mai rau ca o extractie de molar dar poate fi asemanatoare cu un divort(poate ca pare amuzant,nu?,in fine...n-as prea zice!). Pierderile pt totdeauna sunt cele mai infricosatoare si greu de suportat...tocmai pt ca nu putem concepe sa se-ntample. Suferinta este peste tot dar ne incurajam de fiecare data ca avem puterea sa trecem peste, chiar daca nu reusim mereu sa ne autosugestionam(in astfel de cazuri aflam cine ne sunt adevaratii prieteni!)...Mai sus,cineva scria bine ca doare cumplit singuratatea dar...poate sa doara la fel de tare si-o "singuratate" in doi,casatoriile nu asigura garantii,nici prieteniile! Mai dor zdravan si nedreptatile,uneori esti nevoit sa traiesti povara lor pana la capat,fara sansa de-a dovedi nemernicia cursei...Zambetele copiilor din orfelinate...dor amarnic,la fel si cele de pe chipul copilasilor bolnavi irecuperabil!!Toate aceste dureri sunt de-o profunzime aparte,spre diferenta de altele - acestea ating un prag seismic acut,greu de dus si priceput...Nu sunt cuvinte! Pe langa ele,vaicarelile noastre de fiecare zi sunt fleacuri. Simple aiureli. Insa ele intregesc viata noastra,dandu-i tonuri colorate de roz si mov...Important e sa supravietuim!
    Doamne-ajuta!

    Cu ganduri senine,
    L'Automne

    RăspundețiȘtergere
  6. Pierderea unui familiar, a unui prieten sau a unui amic doare enorm. Trebuie sa ne revenim si sa trecem peste.

    RăspundețiȘtergere
  7. Doare orice ti se intampla cand tu doresti altceva...
    (dragostea neimpartasita, moartea cuiva drag fac parte din acestea)
    Acum ma doare ... unde am cazut alaltaieri pe ghiata !

    RăspundețiȘtergere
  8. Minciunile si tradarile falsilor prieteni ar trebui sa doara.
    Pe mine nu ma mai doare nimic fiindca ma pregatesc sa plec la munte de sarbatori.

    RăspundețiȘtergere
  9. Viata este alcatuita din placere si durere deopotriva.Nu cred ca merg una fara cealalta.Daca fericirea ne face sa vibram si ne inalta,durerea este cea care ne readuce pe Pamant,intr-un mod mai violent cei drept.Pentru ca fuziunea sa existe cred ca aceste stari trebuie sa mearga in paralel.

    RăspundețiȘtergere