Pagini

joi, 17 decembrie 2009

Cum ar fi daca am putea zbura?

Avand in vedere conditiile in care traim, uneori ma gandesc ca singura varianta de a ne putea deplasa usor, fara prea multe probleme este sa zburam. Mai ales cum ne confruntam fie cu inundatii, se rup poduri..raman oameni izolati, fie cu temperaturi ridicate si nu poti merge pe strada pentru ca exista riscul sa li se faca rau, fie cum este si acum..sa ne "luptam" cu zapezile.

Poate stiti ca trenurile inregistreaza intarzieri foarte mari, datorita unor dificultati intampinate pe drum, din cauza zapezii.
O persoana din familie a avut curajul sa plece intr-o calatorie cu trenul, dar din fericire nu au fost probleme majore..doar a plecat trenul cu 20 de minute mai tarziu, fata de ora stabilita si a ajuns la destinatie cu o ora intarziere. Avand in vedere aceasta avea legatura cu un autobuz ce pleca la 30 de minute dupa ce ar fi trebuit sa ajunga trenul la destinatie (asta program normal, stabilit cu tot intarzierile alea care sunt cuprinse in orar), va dati seama ce situatie de vis..cine nu ar visa la asa ceva? Stiu ca sunteti invidiosi, dar numai cei "norocosi" au parte de asa ceva. Pana la urma s-a descurcat, si a plecat cu o masina, o parte din drum..apoi a gasit pe cineva si a reusit sa-si continue activitatea.

Problema e ca acum, nu se mai poate intoarce..tot ce ti-ai fi putut dori,stiu. Datorita zapezii cazute, autobuzele nu mai circula..sania nu poate nici ea, pentru ca zapada este inca moale si e mai multa mocirla decat gheata, singura varianta ar fi sa apeleze la cineva cu o caruta..dar cu frigul de afara, ajungi mai repede la spital decat unde ti-ai propus..pentru ca e o distanta destul de mare de parcurs.

O intrebam, dar oamenii care locuiesc acolo..daca au o urgenta, ce fac? Si am primit un raspuns sincer, asteapta sa devina drumurile practicabile..dar asta sa se intample din senin, ca nu intervine nimeni pe acolo. Asa ca..s-a(u) scos...traim in Romania doar, sa nu uitam!

5 comentarii:

  1. Drumurile sunt de toată jena. Penibil de necurăţate.

    RăspundețiȘtergere
  2. dar daca am putea zbura, nu ne-ar mai interesa :D (eu acum fac haz de necaz, sa ma credeti va rog :P)

    RăspundețiȘtergere
  3. si daca am zbura..crezi ca nu am fi prea multi si tot ne-am lovii unii de altii?

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu siguranta ar da guvernul o lege prin care s-ar interzice zburatul.Ar trebui sa desfiinteze Minesterul Transporturilor....

    RăspundețiȘtergere
  5. Unii oameni traiesc foarte greu,draga mea. Insa au impresia ca s-au acomodat cu greul,sarmanii...S-au nascut acolo,au trait acolo,practic toata viata lor se reduce la coltul ala de lume. Poate ca...dincolo - nici nu exista! Sunt si oameni care tanjesc dupa astfel de tinuturi,departe de lumea dezlantuita! Si mai cred ca acolo sunt oameni muuult mai buni si mai curati decat multi dintre noi...
    Cat despre drumuri...pacat ca am ajuns in mileniul III!

    Sarutari!
    L'Automne

    RăspundețiȘtergere