Pagini

sâmbătă, 5 decembrie 2009

Un inceput de zi

Ce frumoasa e dimineata inceputa ascultand colinde. Chiar daca sunt multe lucruri/ganduri care-mi consuma din energie..este minunata asteptarea sfintelor sarbatori, in compania colindelor.

Diseara vine Mosu', daca ati fost cuminti..la mine nu cred ca vine, dar oricum nu ma supar pe el..stiu ca este acolo si va veni la voi, va va aduce ceea ce i-ati cerut.
Aseara am vorbit si eu cu el, si i-am spus cine i-a mai scris, dar nu a putut trimite scrisoarea..e vorba de un copilas, al carui mama are probleme locomotorii si are probleme financiare. Sper sa fie fericit si sa se bucure ca Mosu' nu l-a uitat.

Imi amintesc cu drag de anii copilariei cand primeam si eu cadouri in ghetute, cand incercam sa aflu daca intr-adevar exista Mos Nicolae si Mos Craciun. Era o lupta grea sa aflu adevarul, la gradinita/scoala spuneai copiii ca nu exista niciun Mos, acestia sunt de fapt parintii nostri, si cand ajungeam acasa ai mei imi spuneau ca nu e adevarat. Nu stiam ce sa mai cred, dar oricum nici pana in ziua de azi nu mi-au zis parintii ca nu ar exista niciun Mos..cu toate ca vorba aia, nu mai sunt copil sa nu stiu.

Problema mea este alta, as vrea sa fac niste cadouri unor copii care au nevoie, dar pe la centrele de plasament de care stiu, am auzit ca primesc tiruri incarcate cu haine, mancare si tot ce le-ar trebui si nu ar avea nevoie de nimic, pentru ca au. M-am gandit la varianta de a merge prin provincie, dar imi este cam imposibil pentru ca nu am masina personala si nu am cum sa ma deplasez pe acolo.
Voi stiti vreun loc unde sa fie copilasi ce au nevoie de o mangaiere?

5 comentarii:

  1. Exista campania "Oameni darnici", coordonata de Lia Stoica, o tipa de nota 10 care acum locuieste in Bucuresti. La inceputul campaniei bucuriile ajungeau la casele de copii, acum campania s-a extins si Lia trimite colete in toata tara la familii cu situatii materiale proaste. Poti lua legatura cu ea.

    Acesta e link-ul blogului ei:
    http://liarebelyell.blogspot.com/

    Si link-ul blogului campaniei:
    http://www.oamenidarnici.ro/


    Bucuria sarbatorilor este incomparabila. In ciuda frigului, Decembrie ne incalzeste sufletele mai tare decat toate celelalte luni la un loc.
    Eu tocmai ce-am primit o bucurie sufleteasca, motiv pentru care cred ca exista Mos Craciun.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da Anne și eu tot de campania Liei doream să-ți spun, e o campanie extraordinară inițiată de un om frumos care se bucură făcând bine oamenilor. Ia legătura cu LIA, va mai mult decât încântată.

    Cât despre Moșu' din seara asta, nici la mine nu va veni, nu are prin cine să vină ca zic așa, și la cât e de bătrân nu-l vor ține picioarele până aici :) Oricum am făcut un pact cu el anul trecut și l-am lăsat să meargă la cei care îl așteaptă cu mai multă ardoare, la cei care au mai multă nevoie de el.

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevarul e ca Mosu' asta vine doar la copilasi...cuminti sau mai putin si nu ma supar ca eu nu sunt in carti! Oare ce sa fie mai frumos decat sarbatorile care aduc bucurie si sclipiri de lumina?! Toate astea sunt darurile Lui Dumnezeu,ca si adevaratii prieteni! Sa pretuim tot ce avem! Iar absolut toti copilasii sa gaseasca in ghetute maine dimineata ceea ce-si doresc!
    Iubita mea,esti un om extraordinar! Plecaciune!

    Cu cel mai mare drag,
    L'Automne

    RăspundețiȘtergere
  4. Nicioadată nu e prea târziu pentru cadouri!:)

    RăspundețiȘtergere