Pagini

luni, 28 decembrie 2009

Unde-s prea multe multe mall-uri?

Am tot auzit ca avem multe Mall-uri in Bucuresti, asa sa fie oare? Din ce observ eu, n-as zice asta. Si apoi, poate e normal sa vad lucrurile asa..tinand cont ca de exemplu, pentru a gasi un loc de parcare in Plaza Romania, ma plimb 30 minute, nu?

Nu este doar cazul Plaza, saptamana trecuta am mers in AFI Palace Cotroceni unde m-am confruntat aproximativ cu aceeasi situatie..nu gaseam locuri de parcare. Cu toate ca sunt ceva Mall-uri in Bucuresti, majoritatea in permanenta sunt full..nu stiu de Liberty Center si de City Mall, ca alea sunt mai mici si nu prea le-am vizitat, dar celelalte..toate, nu le gasesti fara aglomeratie (nu zic goale, ca asta e poveste deja). Pana si in a doua zi de Craciun, Mall-ul din Vitan e aglomerat..ori in anii anterior, era de obiciei mai liber. Poate va ganditi de ce vorbesc de altii cand ma incadrez in aceeasi categorie, "pierd" vremea toata ziua in Mall-uri si ma vait ca e aglomerat. Pai sambata, am mers doar ca sa mai iau cateceva din Gima (ma rog G'market, dar eu tot cu Gima am ramas)..acolo fiind deschis, si am iesit repede.dar aglomeratia nu era decat la magazine, sau..la "cascat gura"
Ma intrebam oare unde e e criza aia de care toata lumea vorbeste? Ca aglomeratia din magazine e aceeasi ca in fiecare an, nebunia cumparaturilor nu se termina niciodata si normal, bunul simt lipseste ca dintotdeauna.

Apropo de bun simt, aseara in plimbarea "prin ploaie" in cautarea lunga a unui loc de parcare, intamplator am gasit un loc care urma sa se elibereze, soferul pregatindu-se sa iasa din locul respectiv.Am trecut de el, pentru a-l lasa sa iasa..am ramas pe avarii asteptand, si ce sa vezi..din spate, cineva (nu stiu reprezentatul carui sex era, nu mai conta oricum) a intrat fix in locul respectiv..ignorand faptul ca eram acolo dinainte si asteptam acelasi lucru. Am considerat acest gest ca fiind clar o lipsa de bun simt..sau poate ar trebui sa-l cred, nu erau locuri de parcare si nu mai avea chef sa caute? Sa fie asa o scuza, tinand cont ca eu faceam acelasi lucru?
Uneori cand vad faze de genul acestora, si cand imi amintesc ca in aceeasi situatie eu (vorba vine eu, ca nu conduc..stau doar in dreapta "cu gura mare") procedez exact invers..ma gandesc daca nu cumva, problema e la mine.. sunt cea care gandeste prost..normal e sa fii nesimtit fara scrupule, sa-ti vezi interesul si atat.

Voi ce credeti?

2 comentarii:

  1. pai criza de sarbatori se siumte poate la vanzarile in magazine, ca aglomeratia ramane. Si unde nu e ceva, nimic nu e, stii cum se spune :) paradoxul clipei :-)
    sunt intr-un oras de provincie dra patesc la fel de rau cand caut loc de parcare si e sarbatoare....si eu vreau o amarata de cafea intr-un local inainte s apurced la cumparaturi. Hai, mai e revelionul si revenim la normal, ca sa zic asa :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici Plaza nu e un mall mare.De altfel,inafara de AFI,pana acum nu am vazut unul mai "curat" de tigani.Sau poate e atat de mare incat nu se mai vad,ai naibii.

    RăspundețiȘtergere