Pagini

duminică, 20 iunie 2010

Casca gura

Cum se intampla ceva nou..hop si noi? Se poate sa pierdem ceva..nuu..trebuie sa stim tot, sa vorbim pe baza celor vazute/auzite si eventual sa ducem mesajul mai departe, dar exprimat in mod propriu (si hiperbolizat eventual).

Asta pot spune dupa mai multe situatii vazute, ultima fiind in astazi in Parcul Tineretului, unde in urma aterizarii unui elicopter Smurd s-a format o masa de oameni in jurul "incidentului". Lumea era curioasa..oare ce se intampla acolo, sa da ceva pe gratis si noi nu primim..hai sa vedem.
De fapt se realiza o operatiune de mutare a unui bolnav din elicopter-ul Smurd in Salvare, operatiune ce nu a fost una simpla si nici rapida, pacientul fiind conectat la aparate.


De obicei, cand se intampla vreun accident..se strang oamenii in jur sa vada ce se intampla.. nu ar fi nimic nou, se aplica efectul de turma..unde merg toti, mergem si noi..ca sigur e de bine..altfel nu ar merge atatia.
In multe din cazuri, oamenii care se ocupa de rezolvarea problemei nici nu au unde sa se miste, nu au nici aer sa respire..dar ne plangem ca nu sunt operativi,ca moare omul langa ei. E drept, sunt si cazuri in care dam de persoane indolente..dar sunt si cazuri in care oricat de bine intentionat ai fi, se gasesc alte piedici care sa iti incurce desfasurarea activitatii,cum ar fi de exemplu..lumea "casca gura".

Dar hai sa vedem si partea buna a lucrurilor.. este placut sa stai foarte aproape de un elicopter ce se pregateste pentru a decola..curentul puternic lasa lumea cu plete-n vant.


3 comentarii:

  1. La noi spiritul de turma e uriaaaaas...:d
    Curiozitatea oamenilor, asa cum spuneai si tu, poate afecta pacientul...
    Dar e prea mare inconstienta...si curiozitatea...

    RăspundețiȘtergere
  2. asa este Printre Ganduri, si trist este ca e doar inceputul..situatia cu siguranta se va intensifica pe termen lung

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma intreb,oare cati dintre "asistentii" de voie de-acolo stiu sa si acorde un prim ajutor la o adica?! Inteleg ca esti atras de-o aglomeratie de gen...da' ai putea s-ajuti cumva,practic? Sau vii doar sa-ncurci buna desfasurare a lucrurilor?? Ca de-obicei asta se practica.

    L'Automne

    RăspundețiȘtergere