Pagini

vineri, 1 februarie 2013

Alegem..

...sa fim buni sau rai?

In puterea noastra sta alegerea..de aceea se zice ca suntem, ceea ce am ales sa fim, corect? Consider ca e adevarat, pentru ca in urma alegerii facute de cand am inceput sa ne asumam responsabilitati si sa fim constienti de ce facem, am facut implicit si alegeri..alegeri poate mai serioase decat atunci cand am ales o jucarie in detrimentul celeilalte..sau cand am ales sa ne uitam la desene in loc sa ne plimbam cu bicicleta in parc,etc.

Am putea spune ca alegem daca vrem sa fim buni sau rai, dar nu cred ca e asa simplu.
Ma uit la mine..uneori, oricat de hotarata sunt eu sa fiu buna..tot sunt data peste cap la un moment, poate chiar fara sa imi dau seama..dar reactionez poate nu tocmai placut, pentru cei din jurul meu.La o simpla analizare, pot sa fiu catalogata, pe buna dreptate, ca sunt un om rau,nu? Dar ne putem comporta la fel cu toata lumea?Rezonam cu toti la fel? 

Parerea mea este ca tine si de starea de spirit, de felul in care te simti efectiv si de persoana cu intri in contact si multi alti factori.
Oricat aleg eu sa fiu buna si sa fac bine, daca intru in contact cu persoana a carei valori sunt total diferite de modul in care vad eu lucrurile, si are un comportament agresitv sau "fara bune maniere"care insista cu ceva ce vede ca deranjeaza..las armele jos, si tonul vocii mele se schimba fara sa imi dau seama (ca reactie a faptului ca ma irita)...implicit pot fi vazut ca sunt rea si urmatoarea data sa fiu ocolita.

Voi ce credeti, cum e cu alesu'? "Cauti pana alegi"?


Un comentariu:

  1. Ana, tine numai de alegerile proprii, de educatie si de natura proprie a fiecarui om. Reactia fata de ceva/cineva care te deranjeaza nu e rautate - este o modalitate de aparare fireasca a organismului, cam in felul in care se declanseaza anticorpi in cazul unei infectii. :) Fara aceasta reactie ai avea o imunitate deficitara si se stie ca asta poate duce la complicatii.

    RăspundețiȘtergere