Pagini

marți, 19 martie 2013

Calatoria cu tramvaiul dimineata

Ca multi dintre voi, in drumul mult asteptat ce ma indreapta spre locul unde imi voi petrece ziua, apelez si la mersul cu tramvaiul, pana ajungem la metrou. Nimic nou, ciudat sau in neregula… asta fac in fiecare dimineata, numai ca azi a fost un pic mai diferit decat de obicei… a fost insuportabil chiar.
Norocul meu este ca aceasta calatorie matinala cu tramvaiul dureaza putin, merg doar trei statii,  dar este suficient ca sa poti sa-ti dai duhul..din cauza caldurii.

Azi  dimineata,  in jurul orei 8 erau 6 grade afara, iar in tramvai functiona incalzirea la intensitate maxima, la fel ca atunci cand afara erau -10 grade (nu spun mai mult, ca la fel era si cand temperaturile  erau mai scazute). Era infernal de cald, era sauna raportat la aerul de afara..noroc ca atunci cand se oprea tramvaiul in statie, se deschid usile si mai intra putin aer... altfel, am fi stat ca in cuptor si ar fi rezistat doar cine ar fi putut. Era un fel de scapa cine poate.

Incercam sa gasesc o explicatie, de ce lasa caldura pornita cand afara este cald? La ora 5 dimineata, as fi inteles, poate era in continuare frig afara..dar mai tarziu de ce nu s-ar fi inchis? Ne place sa facem risipa? Sau poate am uitat-o pornita? Voi stiti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu