Pagini

marți, 4 iunie 2013

S-a afisat valoarea de plata la intretinere

Inceputul lunii, momentul in care se afiseaza tabelul cu valoarea de plata pentru fiecare apartament a intretinerii, cand trebuie sa trimiti si valoarea consumului la gaze, lumina etc.

Pentru ca s-a oprit caldura, incepem sa platim mai putin la intretinere, insa aceasta este valoarea lunara care a inceput sa scada. Uitandu-ma la lista locatarilor cu ce avem de plata, am observat ca unii aveau de achitat niste sume uriase, care cu siguranta constau intr-o forma cumulata si a lunilor anterioare.

Cu siguranta peste tot exista restantieri, dar ce mi s-a parut interesant a fost faptul ca am constatat ca 90% din restantieri sunt oamenii cu o stare financiara foarte buna (cel putin in aparenta, dar cred ca si in realitate). Mai exact, persoane care si-au cumparat masini foarte scumpe inregistreaza restante la intretinere, care sunt din categoria aceea a oamenilor instariti (si fitosi din punctul meu de vedere, cu o atitudine de superioritate), iar oamenii amarati (sunt unii saracii care sunt handicapati, si sigur veniturilor lor nu sunt numeroase) sunt la zi cu plata.

Cum o fi asta? Avem bani pentru celelalte si nu avem pentru indeplinirea obligatiilor lunare? Si aici nu ma refer ca nu au platit luna trecuta, se intampla uneori fie sa uiti..sa nu poti ajunge la timp ca sa poti plati, dar sa ai de plata peste 1000 -1500 RON, cu siguranta s-a adunat cu perioada de plata in lunile anterioare.

Mi s-ar fi parut normal sa fie restantieri oamenii care castiga putin, si poate d-abia se descurca pana la viitoare, dar nu oamenii care pretind a fi bogati. Care o fi logica? Cheltuim prea mult pentru viata "decenta" si nu mai avem pentru facturi? Ma indoiesc ... 

Voi ce credeti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu