Pagini

duminică, 9 iunie 2013

Tactica de marketing in Centrul Vechi

Atentie baieti! Daca mergeti cu prietena/iubita/sotia in Centrul Vechi, va puteti lovi de o imprejurare in care sunteti cam nevoiti sa bagati mana in buzunar pentru a-i oferi fetei o floare.

 Daca mergeti in weekend pe stradutele din Centrul Vechi, si pentru ca este foarte aglomerat, va puteti plimba ceva vreme, aveti sanse mari sa dati peste femeile colorate care vand flori. Initial te intreaba, pe tine ca baiat, daca ii cumperi persoanei de langa tine o floare ... tu, probabil o ignori, nu e prima oara cand te  lovesti cu astfel de situatii, insa ea pleaca un pic mai in fata si se intoarce cu o tactica extrema: te roaga s-o lasi sa ii daruiasca un trandafir iubitei tale. Sunt multe sanse ca si in mod involutar sa se intample, ca fata sa intinda mana si sa-l primeasca, atunci tu te simti cam aiurea in fata ei si esti nevoit sa-i platesti doamnei floarea "daruita".

 Te-ai fi gandit ca un simplu gest, poate fi considerata chiar tactica de marketing? Bine, nu cred ca stiu doamnele cu flori de aceasta denumire, tactica de marketing, ele pur si simplu sunt creative (sau fura meserie de la altii) si incearca sa-si mareasca sansele de a-si vinde marfa. Mi s-a parut foarte tare, cineva chiar era uimit de tactica adoptatam si s-a manifestat folosind un glas mai puternic, iar tipa de langa doamna care era in actiunea de daruire a unei flori, i-a facut semn sa taca ... amuzandu-se si ea de situatie.

Asa ca ... atentie baietilor in Centrul Vechi, sau voi fetelor daca vreti sa-l fortati sa scoata bani din buzunar ... aveti sanse mari sa primiti un trandafir.

Mai stiti si alte cazuri de acest gen?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu