Pagini

miercuri, 24 iunie 2009

Cum niciodata nu-i destul..

Stiti vorba aia..daca ii intinzi unui om un deget, iti ia toata mana..mai ales cand e vorba de bani.

Saptamana trecuta am dat o suma de bani cu imprumut, nicio problema..daca pot sa ajut, o fac..tot in ziua respectiva imi mai cere alti bani..ii dau si atunci. Dupa cateva zile..mai da-mi..ca ti-i inapoiez saptamana viitoare, asta ar fi insemnand sa ii primesc saptamana asta..dar..surpriza, azi..imi spune daca mai am sa ii dau un milion. Mi s-a ridicat tensiunea instant, astept banii aia ca am nevoie de ei..imi facusem si eu, ca tot omul, niste planuri..e vorba de ceva milioane, nu de sute de mii sa zici ca am de unde sa ii iau.

Normal ca nu mai am sa ii dau, nici curaj nu mai am sa ii dau bani cu imprumut..astept pana cand o sa ii vad p-aia inapoi..ca deh, e criza..dar asta pentru toti, nu doar pentru unii. Toata lumea are nevoie de bani, nu doar unele persoanele.

Uneori omul se obisnuieste, daca ai avut o data..inseamna ca ai mereu, trebuie sa ii dai. Nu e mai bine daca esti rau si nu te intereseaza sa ajuti pe cineva?atunci stii pe ce te bazezi, ce ai concret fara a mai sta cu grija sau sa astepti ceva ce nu stii cand va veni.

E trist atunci cand nu poti sa faci niste calcule cand pleci la un drum, e aiurea sa ceri bani cu imprumut fara sa stii daca ii mai poti rambursa..cel putin mie asa mi se pare. Intotdeauna ma feresc sa ma bag in datorii, tocmai pentru ca nu stii ce iti rezerva ziua de maine si nu vei mai putea sa iti onorezi datoria asa cum ai stabilit.

Cum e mai bine, sa imprumuti pe cineva sau sa ai si sa nu dai?

3 comentarii:

  1. Eu zic ca prietenii se ajuta intre ei, azi te imprumut eu, maine poate cine stie, am nevoie eu, si vin la tine! Trebuie doar sa stii cui ii dai banii, totul e sa ai incredere! Dar cand e vorba de prieteni adevarati nu se pune problema asa, il ajuti, pentru ca prietenul la nevoie se cunoaste!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca asa e!! Cam ai dreptate...Dar nu-mi imaginez cat de tupeist sa fii sa ceri mereu fara pic de retinere si rusine?? N-am cerut niciodata la nimeni,chiar daca as fi avut nevoie,de rusine!! Am avut o chestie tare cu o vecina,ne cunosteam destul de bine si ne vedeam zilnic!! Aveam nevoie sa ridic un medicament de la farmacie si n-am stiut ca avea un pret asa de mic,cred ca 16000! Eu aveam 1oooooo,o bancnota!! Farmacista m-a trimis sa-i schimb,ca n-avea sa-mi dea rest si-atunci am zarit-o pe aceasta vecina care avea bani schimbati...Am rugat-o sa-mi achite ea si sa ma insoteasca acasa pt a-i inapoia banii...Ce ziceti? N-a vrut! Am incremenit!! Si ea venea mereu la mine la telefon,cand avea nevoie,plus ca ne ajutam ca vecinii,cu cate-un obiect pt curte sau gradina...Cu greu am reusit sa schimb banii aia,altfel nu puteam lua medicamentul!! Va dati seama ce-ar fi fost sa nu pot schimba?! Si era o urgenta!!
    Uite,eu n-am avut curaj sa primesc ajutorul tau,mi s-a parut prea mult,nici nu ma cunosti,daca nu mai primeai banii ramburs? Puteai sa te fi gandit la 1000 de chestii si totusi...n-ai facut-o!! Apreciez imens astfel de lucruri,cu atat mai mult ca nu ne stim!! Ti-am zis ca voi apela la acest ajutor nesperat,numai daca se epuizeaza toate posibilitatile...,sa nu-ti fac probleme si sa te pun pe drumuri!!Oricum,Dumnezeu sa te tina in paza Sa pt ca esti un om tare bun si rar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    La o adica 16000 ii dai si de pomana unuia dar in cazul nostru...cat de neom sa fii? Sa tii cu dintii de atat de putin??
    Cu recunostinta,
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  3. Scumpa mea, iti multumesc (din nou) pentru cuvintele frumoase si te rog nu-ti face griji, daca pot..lasa-ma sa te ajut ca nu este nicio problema, nu ma intereseaza sa primesc banii inapoi..sunt multumita ca am putut fi de folos si atat. Te pup de muulte ori!

    Cat despre banii dati cu imprumut,parerea mea este ca uneori e bine sa fii egoist (daca te intereseaza doar persoana ta si vrei sa-ti fie bine)..alteori e bine sa ajuti, si eventual sa nu astepti rasplata. Insa lumea s-a schimbat foarte mult..dam bani cu imprumut dar sa primim dobanda sau orice alte recompense..sau dai cu imprumut si atunci cand chiar ai nevoie si tu, ti se intoarce spatele..asa cum zice L'automne, am patit-o si eu de multe..asta e..mergem inainte si cu bune si cu rele. Din astea invatam

    RăspundețiȘtergere