Pagini

marți, 2 iunie 2009

Pestele Pangasius - contaminat


Consumati acest tip de peste, in general sub forma de file?

Avand in vedere ca il putem asemana cu pestele cod, si il gasim la un pret ieftin suntem indemnati sa cumparam peste pangasius. Insa ceea nu stim de fapt, este faptul ca acesta contine bacterii si substante toxice rezultate in urma proceselor industriale ale caror reziduuri sunt desertate in rauri (acesta fiind important din Vietnam).


Potrivit studiului facut de Dietmindspirit femela de pangasius ar fi injectata cu hormoni derivati din urina pentru ca aceasta ar creste si ar produce oua mai repede (poate avea 500 000 oua intr-un moment), ceea ce ar duce la un proces de reproducere mai rapid.


Cum consumul de produse contaminate nu este bun, exista posibilitatea de a intampina probleme de genul: diareei, voma sau alte efecte de acest gen.


De asemenea, studiul arata posibilitatea ca acesta sa se regaseasca si in semipreparate, inclusiv mancarea cainilor, pisicilor, hamsteri etc.


Bafta in realizarea celei mai bune decizii !

3 comentarii:

  1. A fost un articol, si in presa noastra locala, despre pangasius.
    Am citit si link-ul ,m-a amuzat.Chiar o fi posibil sa stea cineva cu seringa sa injecteze fiecare peste femela.Dar,nu ma mira nimic.Am convingerea ca absolut tot ce consumam noi la ora actuala,toate produsele alimentare din Romania sunt ori contaminate,ori cu aditivi,ori cu cine mai stie ce hormoni.

    RăspundețiȘtergere
  2. E posibil sa stea sa injecteze fiecare femela..cand e vorba de bani, sunt in stare de orice..drept dovada, sunt in stare sa foloseasca in produse o gramada de aditivi care ne pot pune in pericol viata. Cand e vorba de bani..nu mai ezista nimic pentru unii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar in seara asta am mancat si parca ma ustura putin gatul.Pestele e foarte gustos si imi puneam si eu intrebarea de ce e asa ieftin.Mi-am dat seama ca ceva nu in regula .Are si in gheata de pe el un E periculos.N-am sa mai cumpar.

    RăspundețiȘtergere