Pagini

miercuri, 15 iulie 2009

Cand vor intra lucrurile in normal?

Chiar dacă politicienii noştri au afirmat anul trecut că nu avem de ce să ne facem griji, situaţia României este (era) stabilă, băncile dispun de lichidităţi şi nu suntem in situaţia de a ne face griji deoarece criza nu ne va afecta, realitatea se prezintă altfel.

Merg pe stradă şi văd cât de pustii sunt magazinele, în sucursalele băncilor bate vântul, şi asta nu pentru că se face curent ci pentru că sunt foarte puţini oameni care calcă pragul lor, majoritatea vin să achite o factură şi pleacă. Peste tot este pustiu, şi chiar e ciudat..mai ales când eşti obişnuit cu agitaţie, cu cozi, cu lume nervoasă.

Problema este că în continuare majoritatea companiilor recurg la disponibilizări, e normal atâta timp cât activitatea desfăşurată nu reuşeste să acopere cheltuielile lunare de funcţionare, dar pentru noi ca şi angajaţi cât o fi de normal să stăm acasă?
Zici că asta e, îţi cauţi altceva. Simplu de afirmat, dar când treci la fapte, vezi că nu este la fel de uşor, mai ales când vezi că anunţurile angajatorilor sunt tot mai puţine. Iar când ambii membri ai familiei sunt în aceeaşi situaţie, te uiţi în portofel vezi că se goleşte..te întrebi încotro mergi? Ce se întâmpla cu ziua de mâine? Cum să procedezi ca să găseşti o variantă de a te descurca?

Tot aşteptăm ca lucrurile să intre în normal, dar cred că mai rău se agravează situaţia. Vom ieşi din perioada asta?

8 comentarii:

  1. Parerea mea e ca partea urata a recesiunii pentru noi de abia incepe, pentru ca noi nu avem economie, exporturi puternice, etc etc etc...suntem practic in bataie de vant...si partea cea mai urata..."conducatorilor" nostri li se pare ca ar trebui sa ne bata vantul si mai tare, ceea ce e dureros, bineinteles, tot pentru noi, ca ei fura si se acopera...

    RăspundețiȘtergere
  2. odata si odata o sa treaca si criza asta...reala sau artificiala...sa vedem cati o sa rezistam pana atunci...o perioada lunga insa o sa fie foarte greu...iar noi ca si angajati...buni sau prosti, cum om fi...trebuie sa suportam multe...foarte multe

    RăspundețiȘtergere
  3. Insa ce parere aveti despre faptul ca romanii inca mai cumpara in disperare?! In timp ce strainii isi fac rezerve si se abtin de la multe cheltuieli,la noi se intrece limita!
    Dintr-un recent sondaj,s-a descoperit ca suntem campioni la aruncatul banilor pe fereastra:masini de lux,obiecte mult prea scumpe,calatorii in zone de super fite,hrana prea multa in raport de consum(mai bine aruncam apoi decat sa n-avem la o adica!),haine de firma,etc,etc.
    La snobism...n-avem concurenta!!!
    Unii mor de foame iar altora le arde de prosteli !!!!!!!
    Nu,criza nu e pt toata lumea,draga mea!! E limpede ca lumina zilei!!!
    Un loc de munca bun?! Lucruri sfinte !!!!!!!!

    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu sper sa iesim din situatia asta, desi miroase-a faliment mai peste tot. Ce-o fi o fi, ii dam inainte ! :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Trist este putin spus..e chiar nasoala situatia pentru multi oameni, eu cel putin simt cu varf si indesat efectele crizei. Iar pe langa mine aud numai persoane care au probleme cu job-ul..deci ceva chiar exista, nu putem spune ca ar fi chiar ireala existenta acestei crize

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt mai bine acum, multumesc de grija:).
    Spor la invatat si tin pumnii cand vine momentul:D. Sa ma tii la curent!

    RăspundețiȘtergere
  7. Astept sa-mi spui ca esti excelent de bine ;)
    Multumesc si eu :) Inca mai am..tre sa ma apuc intai de invatat si de ore :P Dar lenea asta e asa de mare..ohoo.

    RăspundețiȘtergere