Pagini

joi, 16 iulie 2009

Dynamix Energy


Consumati acest produs? Daca da, va sfatuiesc sa va mai ganditi o data inainte de a alege aceasta varianta.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, atrage atenţia că produsul conţine şi o cantitate mare de ulei vegetal hidrogenat (margarină). Acesta este incriminat în apariţia bolilor cardiovasculare şi hepatice, fiind interzis în unele ţări europene, dar şi în SUA.

Cantitatea mare de cafea şi uleiul vegetal hidrogenat nu sunt singurele ingrediente nocive ale produsului. Fostaful de potasiu şi polifosfatul sodic dezechilibrează balanţa calciu-fosfor, împiedicând asimilarea şi fixarea calciului în oase, ducând la apariţia osteoporozei şi a depunerilor anormale de calciu.

De asemenea, betacarotenul E160 este incriminat în apariţia cancerului pulmonar mai ales în cazul celor care trăiesc în zone poluate sau al fumătorilor. Specialistul nostru nu recomandă asocierea produsului cu ţigările, pentru a diminua efectele nocive.

Jacobs Dynamix Energy conţine şi o cantitate mare de zahăr şi sirop de glucoză, două glucide cu index glicemic ridicat şi absorbţie rapidă, care afectează buna funcţionare a pancreasului. Vitaminele utilizate nu au nici o valoare biologică în acest context, nefiind de folos organismului.


ETICHETA
Jacobs Dynamix Energy. Amestec de cafea solubilă, pudră pentru cafea şi complex de vitamine B.
Zahăr, sirop de glucoză, cafea solubilă 12,9%, ulei vegetal hidrogenat, stabilizatori fosfat de potasiu E340, polifosfat sodic E452, proteină din lapte, emulsificatori (mono şi digliceride ale acizilor graşi E471), antiaglomerant dioxid de siliciu E551, vitamina B5 (D-pantotenat de calciu), vitamina B6 (piridoxină hidrocloridă), vitamina B2 (riboflavină), vitamina B1 (mononitrat de tiamină), vitamina B9 (acid folic), colorant (betacaroten) E160. Conţine proteină din lapte.
Sursa: Jurnalul

5 comentarii:

  1. Energizantele chiar nu fac parte din viata mea !!!!!
    Nu sunt sanatoase si cred ca nici grozave la gust!! N-avem ce pierde!
    Cu cat sunt mai multe elemente in compozitie cu atat produsul e mai dubios...

    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  2. e unul din sutele de produse pe care le consumam zi de zi si care contin tot felul de chestii nocive, probabil in cativa ani ne vom transforma si noi in cine stie ce

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu consum absolut deloc asa ceva, nici macar cafeaua cea clasica nu o beau. Insa am vazut multe persoane care cumpara prostii de genul, si am considerat ca e bine sa stiti totusi ce consumati

    RăspundețiȘtergere
  4. Subscriu cu totul,Anne! Nici eu nu sunt consumatoare de cafea...
    E bine de stiut despre tot ce ne-ar putea dauna!! Insa ma tem ca sunt cam multe,nimic nu mai e curat!
    Multumim frumos si-o zi tare frumoasa in continuare!! Ne cam topim de caldura dar e mai sigur un pahar de apa rece!!!!!

    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa este draga mea, dar e bine macar pe cat putem sa ne ferim de produsele nocive.
    O zi frumoasa si tie draga mea!
    P.S. Iti trimit mail diseara sa-ti spun care mai e situatia :)
    Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere