Pagini

joi, 16 iulie 2009

Vremea foarte calduroasa


Temperaturile excesive din aproape toată ţara dă de furcă multor persoane. Dar nu putem să acţionăm şi noi mai calculat?

În fiecare an suntem avertizaţi să nu ieşim din casă într-un anumit interval de timp, să bem apă cât mai multă, bătrânii şi copiii mici să fie cât mai precauţi cu ieşirile. Ar bine dacă cineva chiar ar ţine cont de acele avertizări, însă realitatea este alta. De ce? Arde atât de rău şi vrem să arătăm că noi ne descurcăm fără a ţine cont de nimic?

D-abia au început zilele călduroase şi alarmele sirenelor de la ambulanţă se aud frecvent, pe stradă vezi oameni care caută un pic de umbră că parcă nu se simt bine. Dar de ce nu stau acasă?

Îmi amintesc de anii anteriori când temperaturile ajungeau aproape de 40 de grade şi foarte mulţi oameni aveau nevoie de ajutorul medicilor. Văzând atât de multe cazuri, cazuri ce au fost televizate, mă aşteptam ca lumea să înveţe ceva..să nu rişte de a se pune cu temperaturile excesive, mai ales dacă au probleme de sănătate. Însă, am gândit mult prea optimist, nu se poate..nu ai cu cine să te înţelegi.

3 comentarii:

  1. Asa e iubita! In fiecare an...aceeasi poveste! Exact asta vorbeam cu mami in dimineata asta!
    Imi povestea despre verile de altadata,adevarate veri toride dar fara pericolul atator probleme induse de lipsa stratului de ozon...Si atunci oamenii erau precauti,cautau umbra racoroasa nu dadeau buzna pe strazi! Acum pericolul creste alarmant,atentionari sunt peste tot! Ce-o fi asa de greu de-nteles? De ce sa bantui pe strazi,mai ales sa ai o varsta?!
    Pe urma vin pretentiile ca n-au ajuns ambulantele in timp record...

    De duminica...ne racorim iar!

    Sarutari!!!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  2. Fac orice! Imi pun ochelari de soare, folosesc crema, port palarie...dar, va rog, puteti sa faceti ceva ca sa nu mai inceapa ploaia? :D

    RăspundețiȘtergere
  3. :) Ce haioasa esti Cora..dupa temperaturile astea ridicate cred ca vin furtunile apoi, ploile sunt "prea slabe"

    RăspundețiȘtergere