Pagini

luni, 6 iulie 2009

Hipermarket-urile vand produse expirate

In urma unor controale, unele hipermarket-uri din Bucuresti au fost amendate datorita neregulilor cu care au fost gasiti. Astfel:

CARREFOUR. Lanţul francez trebuie să plătească o amendă totală de 70.000 de lei. Cea mai mare penalizare a vizat Carrefour Colentina, unde s-au găsit produse depozitate în alte spaţii decât cele destinate şi marfă cu termen de valabilitate depăşit. În acest caz au fost aplicate amenzi în valoare de 25.000 de lei şi a fost suspendată activitatea pentru unitatea de carmangerie pentru o perioadă de trei luni.

Produse expirate au fost găsite şi la Carrefour Berceni, unitate amendată cu 20.000 de lei. Din Băneasa, inspectorii au confiscat 110 kilograme de peşte proaspăt refrigerat şi au aplicat o amendă de 10.000 de lei pentru depozitare necorespunzătoare. În cazul Carrefour Vitantis, problema a fost etichetarea necorespunzătoare a produselor, fapt ce a atras o amendă de 10.000 de lei. Unitatea mai puţin penalizată a fost Carrefour Unirea, care plăteşte 5.000 de lei pentru întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor.

KAUFLAND.
La magazinul din Colentina a fost aplicată o amendă de 20.000 de lei, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor şi depăşirea termenului de valabilitate. Produse expirate au fost găsite şi în Rahova, de unde au fost confiscate 34 de kilograme de produse. Amenda e de 20.000 de lei.

SELGROS CASH&CARRY.
Compania a fost amendată cu 15.000 de lei, pentru valorificarea de produse cu termen de valabilitate depăşit.

CORA. La unitatea din Lujerului au fost date amenzi în valoare de 10.000 de de lei şi au fost confiscate 4,56 kilograme de produse de origine animală.

AUCHAN.
Unitatea din Titan a fost amendată cu 5.000 de lei, pentru întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor.

METRO.
Inspectorii ANSVSA au verificat şi Metro Militari, unitatea fiind amendată cu 5.000 de lei pentru ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare
. ANSVSA primeşte sesizări la numărul de dispecerat 0800 826 787, care funcţionează non stop şi e apelabil gratuit.
Sursa:Evenimentul zilei

Oare oamenii in varsta, care au probleme cu vederea, stau sa se uite pe etichetele produselor sa vada daca acestea sunt expirate? Oare doar profitul conteaza pentru comercianti?

5 comentarii:

  1. La Carrefour Unirea mi se pare groaznic faptul ca au rafturile de ciocolata fix langa cela cu produse de panificatie care sunt de multe ori calde. E drept ca acum au ciocolata si la rece la parter, dar, din cate am observat eu, acolo la parter aduc ciocolata de sus care s-a topit deja in caldura aia :|

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai nu trebuie s-o vanda si p-aia care s-a incalzit, doar nu o s-o arunce..ca iese in pierdere :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce nu fac comerciantii azi pentru a obtine profit ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Din pacate,doar profitul,draga mea!!

    L'automne

    RăspundețiȘtergere