Pagini

marți, 14 iulie 2009

La semafor

Aşteptând culoarea verde a semaforului (verde pentru pietoni), la o intersecţie din Bucureşti, vedeam cum trec maşinile, iar la un moment dat una se opreşte fix în faţa mea. Era o dubiţă mare, în care se aflau ceva persoane şi care aveau geamul deschis şi aşteptau să poată înainta (având culoarea verde a semaforului).
Persoana care era la geamul dinspre mine, pe lângă faptul că mă studia ca şi cum nu ar fi văzut o fată în faţa lui vreodată, îşi îndreaptă privirea în trafic..vede că este blocat, începe să urle: " Haideţi băăăă". Bineînţeles că s-a rezolvat nimic instant, dar iese cu jumate de corp pe geam şi strigă iar. S-o fi gândit că e pe câmp la ţară, sau poate chiar credea că cineva îi ştie de frică şi va lua măsuri atunci când îi va auzi vocea..se vor da toţi din calea lui. Şi nici măcar nu era el şoferul, să zici că nu mai are răbdare, s-a săturat de aşteptat în trafic. Nu putea să stea liniştit pe scaun şi să aştepte să plece maşina în care se afla? Nici nu avea câteva minute de când se oprise şi se încinse "tărâţa".

E drept, traficul în Bucureşti este infernal..însă haideţi fraţilor să ne comportăm ca nişte oameni, nu ca nişte animale care cresc la ferme şi care nu văd nimic altceva în jurul lor. Suntem conştienţi cu toţii că nu putem schimba pe cei din jurul nostru, însă măcar noi să încercăm să ne comportăm altfel şi să nu luăm exemplul rău al celor din jurul nostru.


7 comentarii:

  1. Daca e vorba de Bucuresti, jungla eterna, inteleg... Am trecut de curand pe-acolo pentru putin timp, in drum spre casa, si m-am ales cu un mare stres.
    Sa stii ca sunt locuri in lumea asta unde oamenii nu sunt atat de salbatici. Bucurestiul e o mare exceptie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Traficul e infernal in Bucuresti. dar tocmai din cauza nesimtirii soferilor, care nu acorda prioritate, merg pe linia de tramvai...etc...Pe mine nu ma mira nimic...mai ales cand e vorba de traficul bucurestean si lipsa de bun-simt ce-l caracterizeaza.

    RăspundețiȘtergere
  3. draga mea asta e iubitul nostru oras.In Roma si Istanbul cu un trafic mai intens ca al nostru nu o sa vezi genul asta de reactii...

    RăspundețiȘtergere
  4. pai hai sa-i ducem la "specializare" acolo si pe soferii nostri, poate iau exemplu si invata ceva. (sau poate isi arata obisnuinta din Bucuresti, si ne facem din noi de ...)

    RăspundețiȘtergere
  5. In fiecare dimineata imi propun sa fiu ZEN in trafic, dar cand dai peste asemenea animale iti cam piere cheful.

    Succes

    RăspundețiȘtergere
  6. Bine ar fi sa reusim ca noi sa fim altfel, chiar daca ei au un comportament animalic.

    RăspundețiȘtergere
  7. N-ai cu cine domne.... eu rar ma mai enervez la volan... ii las in plata domnului... Nu sunt un sfant la volan.. dar nici dobitoc sau inconstient. SI eu mai gresesc, mai am momente de ratacire and so on dar eu macar recunosc si incerc sa-mi remediez problemele ;)... asta ar trebui sa facem fiecare dintre noi... Sa ne acceptam greselile si sa lasam orgoliul la o parte. Si ink o chestie... orice problema aparuta in trafic... poate fi taiata de la radacina prin indiferenta... DK un participant la trafic greseste si nu-si admite eroarea atunci nu aveti cu cine sa va bateti capul.... lasati-l in plata Domnului si vedeti-va de drum;) Va fi mult mai bine si pentru voi si pentru el.


    Peace out!!!

    RăspundețiȘtergere