Pagini

duminică, 5 iulie 2009

Mult si ieftin

Asta e strategia unor producatori de mobila, si nu numai.
Intr-un centru de mobila se regasea o canapea, draguta..nu stralucita, dar arata okay, cu un pret foarte scazut dar care nu avea si fotolii. Imi prezinta vanzatorul produsul, si ii spun ca este okay dar as fi vrut cu tot cu fotolii, iar el imi spune ca stie, multa lume este interesata si de fotolii, insa producatorii nu vor sa realizeze si fotolii deoarece pretul acesteia este aproape de cel al canapelei si le-ar vinde mai greu.

Adica, ei vor sa faca multe produse "bomba", la preturi mici, decat sa faca ceva mai calumea (cu un pret mai mare evident) si sa aduca si alte produse complementare.

Si chiar ma gandeam ca pe o parte au dreptate, unele persoane vor sa fie cat mai ieftin, fara sa mai conteze calitatea..sa fie cat mai mult, dar sa dea cat mai putin.

Am fost la un magazin in provincie cu ceva timp in urma, si erau numai produse la preturi foarte mici..daca voiai sa iti cumperi ceva mai bun, nu aveai de unde. Dar aici era de inteles, oamenii din provincie nu au asa multi bani, pentru a cumpara produse scumpe, si daca ar aduce la vanzare alte produse s-ar vinde mai greu.

De ce nu ne intereseaza oare sa luam mai putin, dar sa fie mai bun?

4 comentarii:

  1. Cred ca cel mai important este sa iti placa un lucru. Daca este prost si ieftin si iti place, zici ca il cumpari, "cand se strica iau altul, imi fac un chef". Daca este ceva scump dar iti place il cumperi insa numai daca ai bani. Daca nu ai si mai poti astepta pana faci rost de ce trebuie, este O.K. Daca nu... cum ziceai ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca indiferent cat de mult ti-ar placea, sa dai banii aiurea pe ea (mai ales pe timp de criza :) ) ca s-o schimbi dupa putin timp, sunt bani risipiti. Ori nu asta este ideea, cand cumperi o canapea te gandesti sa te tina ceva vreme.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru ca vrem multe si banii sunt putini...si uite asa incercam sa ajungem la un compromis...

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu aleg varianta putin si bun :)

    RăspundețiȘtergere