Pagini

marți, 21 iulie 2009

Suntem si vom fi, pe drumul cel bun

Unul din obstacolele în calea utilizării eficiente a fondurilor europene a fost numărul redus de proiecte eligibile.

„Este evident că utilizarea acestor fonduri europene constituie o modalitate excelentă de a ajuta economiile emer­gente din regiunea noastră să atenueze efectele actualei crize financiare globale, dacă ţinem cont că aceste fonduri reprezintă aproximativ 2-5% din PIB-ul anual al acestor state“, arată concluziile studiului.

Cu toate acestea, atra­gerea fondurilor fără o planificare atentă a admi­nistrării ulterioare a aces­tora poate genera riscuri majore. „Lipsa unui sprijin din partea structurilor de plată şi a unor reglementări clare de raportare finan­ciară ar putea duce la o incapacitate de plată şi, în consecinţă, la dificultăţi suplimentare pentru econo­mia României“, mai spun reprezentanţii KPMG

Sursa: Adevarul


Riscam sa ajungem in incapacitate de plata, ce poti sa-ti doresti mai mult de la tara in care locuiesti?


3 comentarii:

  1. Cand iei la puricat aceasta accesare de fonduri europene iti dai seama ca totul e bun si frumos doar in teorie. Practica, in schimb, te omoara !

    RăspundețiȘtergere
  2. Practica te omoara in general, nu doar acum..dar daca vrei sa faci un lucru si ai persoane capabile sa realizeze asta, nu e nimic de rau..din contra, cu un pic de efort am putea obtine niste bani..care noi ii asteptam sa cada din cer, si nu vor cadea cu siguranta din pacate :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Teoria si practica,doua lucruri total opuse.Sunt de acord cu tine Anne ca nu trebuie sa ne pierdem oarecum optimismul si sa punem un pic osul la treaba pentru a avea niste rezultate.Dar problema este cine este la administrarea rezultatelor obtinute.Asa cum spune si Geocer daca i-ei treaba la puricat...ai sa gasesti multi purici!:)

    RăspundețiȘtergere