Pagini

marți, 4 august 2009

Creme pentru protectie solara

Citeam aici de posibilitatea ca substanta oxybenzonei sa se regaseasca in continutul ingredientelor cremelor pentru protectie solara si ma gandeam cati dintre noi cumpara un produs uitandu-se pe eticheta si cat intelegem din informatiile precizate acolo.

Incerc sa acord importanta continutului unui produs, in special a celor alimentare, cu riscul de a primi "cuvinte de lauda" ca pierd multa vreme in fata rafturilor, dar la acest gen de produs chiar nu cred ca as putea sa fac diferenta, sau sa disting ingredientele nocive. Nu stiam de existenta acestei substante oxybenzona, este prima oara cand aud de ea..dar cu siguranta pe viitor o voi recunoaste cand o voi vedea pe vreo eticheta si voi avea mai multa grija cand voi decide ce voi achizitiona.
Acum abia astept sa ajung acasa, sa vad ce scrie pe eticheta cremei de protectie de la L'Oreal pe care am folosit-o la mare...insa indiferent de rezultat, este deja un pic cam tarziu pentru ca am folosit deja produsul, dar pentru viitor voi sti daca voi repeta "greseala".


Asa ca aveti grija, mai ales in alegerea cremelor pentru cei mici, sub doi ani, pentru ca pielea lor este mult mai sensibila si predispusa pentru aparitia unor lucruri nedorite.

9 comentarii:

  1. ai dreptate ! daca la alimente si bauturi intelegem cat de cat ce chestii ne-ar putea fi daunatoare, la creme solare, sprayuri, vopsele de par si alte de astea suntem paraleli cu totii :))

    RăspundețiȘtergere
  2. asa este Verde Amar, dar cat traim invatam, nu? (trebuie doar sa vrem) Niciodata nu le vom sti pe toate :)

    RăspundețiȘtergere
  3. ms mult pentru commnet. ma bucur ca materialul ti-a trezit interesul si sper ca ti-a placut ceea ce ai gasit la mine pe blog. pupici.

    RăspundețiȘtergere
  4. Zm folosit Pin Buiz, foarte buna crema.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna alegere Sergiu , si eu am luat-o in vedere, alaturi de cele de la " La Roche Posay" si Bioderma, dar pana la urma pretul a fost cel care a predominat in luarea deciziei.

    Andra fii convinsa ca mi-a placut. Numai bine iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Din pacate asa este. Multe dintre noi nu stim ce inseamna toate ingredientele din produsele pentru infrumusetare. De exemplu parabenii (metylparaben, butylparaben...) au fost gasiti in compuzitia tumorilor canceroase la san, aluminiul poate provoca Alzheimer...Sunt multe, numai daca iei fiecare ingredient din deodorant sau din crema de noapte si cauti pe internet la mai mult din jumatate din aceste ingrediente se gasesc informatii de speriat. Cel mai bine e sa incercam sa evitam cele mai periculoase ingrediente. Sunt si produse cu mai putine...

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc pentru postare. M-ai facut sa verific ingredientele de pe eticheta. E foarte bine sa mai invatam cate una alta pentru sanatatea pielii noastre.
    Ma bucur ca nu exista oxybenzona in compozitia cremei pe care am luat-o recent (Garnier rezistent la apa cu protectie 50... folosesc numai lotiune cu protectie pentru copii de frica sa nu ma ard precum am patit acum cativa ani).

    Multumesc inca o data pentru postare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Na, ca am dat fuga sa vad ce contine crema mea...din fericire nu are "ingredientul nociv". Oricum, mamaia se duce la sapa de-o viata şi nu-si da cu nicio crema. N-a facut niciun cancer de piele. Poate ca e mai bine fara crema. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Mihaela Bine zici, de parabeni stiam..in majoritatea cremelor ii intalnesti, din pacate. E bine sa folosim in general cat mai putine produse din comert, pentru ca majoritatea sunt "cu probleme", doar cele organice poate sa fie mai okay..insa de multe ori si produsele proaste se numesc organice, tocmai pentru ca profitul inregistrat sa fie cat mai mare.

    Terra Si eu tot creme cu factor de protectie 50 folosesc, ma ard foarte rau si apoi nu ma intereseaza asa de tare bronzul :)
    Nu ai pentru ce sa-mi multumesc, eu iti multumesc pentru vizita si iti doresc o seara cat mai placuta!

    Cora soarele nu a fost dintotdeauna asa nociv, razele ultraviolete au crescut in intensitate datorita modificarilor atmosferei..dar nu a fost mereu asa, iar viata la tara este mult mai sanatoasa..alimentatia este alta, si implicit si organismul oamenilor de acolo este mai sanatos decat al nostru.

    RăspundețiȘtergere