Pagini

luni, 3 august 2009

Mentinerea sanatoasa a creierului

Câteva dintre produsele care vă pot mări capacitatea de concentrare, recomandate de Webmd sunt:

1. Cofeina vă poate face mult mai alert. Nu există o reţetă magică ce vă poate face mai deştept, dar anumite substanţe, cum ar fi cofeina, vă pot stimula concentrarea. Ciocolata, băuturile energizante, unele medicamente vă pot da energie, deşi efectele sunt pe termen scurt.

2. Zahărul vă poate îmbunătăţi vigilenţa. Zahărul este „combustibilul“ perfect pentru creierului vostru. Ceva care conţine zahăr vă stimulează memoria, procesele de gândire şi capacitatea mentală.

3. Adăugaţi în alimentaţia zilnică fructe şi ciocolată. Nucile şi seminţele sunt bune surse de vitamina E, care este asociată cu micşorarea vitezei de îmbătrânire a creierului. Ciocolata neagră are de asemenea puternice proprietăţi antioxidante şi conţine stimulente naturale precum cafeina, care pot spori capacitatea de concentrare. Atenţie însă, nu faceţi excese de calorii, grăsimi şi zahăr!

4. Mâncaţi avocado. Fiecare organ depinde de fluxul sângelui, mai ales inima şi creierul. O alimentaţie care conţine avocado poate reduce riscul de boli cardiovasculare şi sporeşte fluxul sângelui, ceea ce duce mai departe la o bună funcţionare a celulelor creierului.

5. Afinele ajută la probleme cum ar fi Alzheimer sau demenţa. O alimentaţie bogată în afine măreşte semnificativ capacitatea de învăţare. Dacă vreţi să vă îmbunătăţiţi capacitatea de concentrare încă de la prima oră a dimineţii, începeţi cu mult suc de fructe, cereale şi o ceaşcă de cafea. În plus, pentru a vă menţine un creier sănătos, încercaţi să dormiţi cât mai bine, faceţi exerciţii de gândire şi relaxaţi-vă creierul zilnic prin momente de meditaţie
Sursa: Curentul


7 comentarii:

  1. Multumim pentru informatii.
    O saptamana frumoasa iti doresc!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc draga mea, la fel si tie!

    RăspundețiȘtergere
  3. dar la cei la care nici macar astea nu ajuta?? noi ce ne facem :D??
    O zi frumoasa draguta :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Hai mai ca trebuie sa functioneze, macar una din ele :)
    La fel si tie draga mea Crys :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesant si util in acelasi timp:). Pe unele chiar le foloseam fara sa stiu toate efectele lor...o sa incerc sa le utilizez pe toate;))

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte bine faci, tine-o tot asa si pe viitor ca e bine ;)

    RăspundețiȘtergere