Pagini

luni, 10 august 2009

Muzeul Satului "Dimitrie Gusti"


In cursul zilei de sambata am ales sa fac o plimbare la Muzeul Satului din Bucuresti. Nu regret alegerea facuta, a fost placuta plimbarea..mai ales atunci cand ai in preajma ta persoane dragi.
Pentru suma de 6 RON, pretul biletului de intrare in cazul adultilor, ai acces de a te plimba si a admira diverse gospodarii din zone diferite ale tarii noastre.

Este frumos sa vezi ce mare este diferenta a traiului de altadata, fata de ceea ce exista acum. Cu siguranta, o mare parte din obiceiuri, specificul zonelor se mai pastreaza, insa daca iti petreci viata in mediul urban (asa cum o fac eu de 20 si ceva de ani) nu poti observa exact transformarile care au avut loc..poti doar sa iti dai seama de diferenta intre traiul la tara si viata de acum.

Era de admirat frumusetea caselor si diversitatea lor, curatenia de acolo si modul de ingrijire.
Ce mi s-a parut mie mai "ciudat" era linistea de acolo, exact cum e viata la tara..fara prea mult stres, galagia masinilor si a oamenilor din jur care pentru mine era ceva altfel decat normal. Netraind intr-o zona linistita, nelocuind la tara mai deloc..sunt obisnuita cu multa agitatie, insa acolo nu era asa ceva..era foarte multa liniste, era acel ceva pe care nu il mai gasesti in zilele noastre.
Singurul lucru la care ma gandeam atunci, era o singura intrebare: cum o fi sa stai la racoare, in liniste, pe un sezlong si sa citesti, fara sa ai nicio grija?

Cat de mult s-a schimbat lumea, inainte omul harnic muncea in gospodarie pentru a avea un trai cat mai usor si mai sanatos..muncea pentru el, sa aiba tot ce ii trebuie. Acum muncim pentru altii, ca niste sclavi, ca niste roboti, pentru niste bani..care oricum se cheltuiesc instant si nu ne alegem cu mare lucru, decat cu multi nervi..stres..vedem cata nedreptate este in jurul nostru, lucru pe care nu-l putem schimba si poate nici influenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu