Pagini

marți, 18 august 2009

Ne ingrasam dupa ce ne maritam?

Cercetatorii spun că da.

Potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Queensland, există o legătură între căsătorie şi activitatea fizică scăzută, femeile măritate fiind astfel predispuse la îngrăşat.

Interesant este faptul că după ce s-au căsătorit, reprezentantele sexului frumos nu mai dau doi bani pe aspectul fizic, fiind încântate că nu trebuie să mai piardă timpul făcând exerciţii fizice sau abţinându-se de la mâncare, deoarece sunt de părere că "nu le mai alege nimeni".

Studiul a avut la bază informaţii obţinute în urma unui sondaj, în cadrul căruia peste
14.000 de femei cu vârste între 22 şi 27 de ani au fost chestionate în două perioade diferite, cu un interval de trei ani între acestea.

Potrivit cercetătorilor, cele mai multe dintre femeile căsătorite înregistraseră o scădere a activităţii fizice (risc crescut cu 32%) - situaţie ce ar putea fi cauzată de faptul că femeile pun nevoile familiei înaintea celor personale.

"Riscul scăderii activităţii fizice a fost mai mare după naşterea unui copil şi apoi şi mai mare după naşterea altuia. Mariajul este momentul în care femeile încep să pună kilograme în plus", a explicat liderul echipei de cercetători, prof. Wendy Brown
Sursa: Libertatea
Nu sunt căsătorită, aşa că nu pot spune cu certitudine care să fie situaţia...însă parcă nu aş fi pe deplin de acord cu cele citate. E drept că multe femei încep să nu mai acorde atenţie aspectului fizic şi nu mai au grijă de ele, dar cred că mişcare există..atunci când preferi să-ţi întreţii familia, să fie curat, să ai ce-ţi trebuie şi asta că le faci tu, nu că apelezi la serviciile unei alte persoane care să te ajute în gospodărie.
Oare mă înşel?

8 comentarii:

  1. Dupa casatorie, atat femeile, cat si barbatii, nu prea mai acorda importanta aspectului fizic - e adevar gol-golut - si se vede...! De aia nu ma insor eu inca! hehehehehe

    RăspundețiȘtergere
  2. Multa lume sustine ca dupa casatorie, oamenii se ingrasa, unii mai mult altii mai putin. Dar am vazut femei casatorite atat de dragute si cochete, si nu doar anrenoarea de fitness, ci si alte exemple. Nu cred ca dupa casatorie femeile nu mai au grija de ele. Intr-adevar grijile cresc, dar de aici pana la a se neglija complet mai e mult. Sunt si cazuri dinastea, cand fete dragute se transforma in neveste sterse, dar si alte cazuri cand tinerele femei se ingrijesc si se respecta si dupa casatorie.
    Nu mai trebuie sa le aleaga nimeni, dar sotul trebuie sa fie mandru de ele in continuare, pentru a nu se duce la altele mai frumoase..

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai exista o sansa pentru o femeie, ca sa nu se ingrase dupa casatorie : sa-si faca un amant. In aceasta situatie gaseste motivatia pentru a-si mentine un corp frumos.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca-si face un amant, are toate sansele sa ramana singura si atunci chiar va trebui sa lupte pentru frumusete!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu zic ca depinde foarte mult si de persoana...ce legatura are faptul ca te mentii in forma si ca arati bine cu faptul ca esti casatorita ?

    RăspundețiȘtergere
  6. interesant:)) eu zic ca fiecare femeie ar trebui sa nu isi lase conditia fizica pentru nimic in lume. E posibil ca scaderea acititatii fizice sa afecteze la un moment dat si activitatea din cadrul familiei.Si spun asta pentru ca fizicul sta in perfecta legatura si starea psihica, emotionala si toate cele abstracte ale noastre; si daca una din astea sufera, inevitabil si celelalte sufera, asa ca dupa cum se prea bine vede, e de discutat problmea asta, pentru ca femeile nu seamana niciuna cu alta

    RăspundețiȘtergere
  7. Emanuel Mai devreme sau mai tarziu, toti ajungem sa facem acest pas..asa ca-ti vine si tie randul, nu scapi :)

    Iulia stii ca la un moment dat, oricat de frumoasa ar fi femeia de langa ei..tot exista curiozitatea de "merge mai departe", mai ales cand deja cele intamplate in relatie devin doar o obisnuinta.

    Geocer Dar de ce sa-si caute amant, nu pot femeile sa-si doreasca sa fie frumoase doar pentru ele, de ce sa vrea sa fie pentru altcineva?

    Marada asa este :)

    Rapp pai se zice ca atunci ca inainte de casatorie ai acorda mai multa atentie aspectului, tocmai pentru a putea cuceri barbatii..cand "obiectivul" a fost atins, si ai scapat de grija asta..nu-ti mai pasa.

    Dulys@n Perfect de acord cu tine!

    RăspundețiȘtergere
  8. yes, it is true that married women being prone to weight.

    RăspundețiȘtergere