Pagini

marți, 4 august 2009

Pentru profesori nu sunt bani, doar pentru ei

Parca nu iti vine sa crezi cand vezi ce mod de actiune au unii oameni aflati la conducerea unui minister. Saptamana trecuta ma intrebam oare ce vor face amaratii aceia de oameni, care stau pe niste salarii de mizerie in invatamantul romanesc, si asta poate ca fac din placere acea activitate ca din punct de vedere al remuneratiei cu siguranta, nu stau acolo, iar azi sa aud ca d-na ministru Ecaterina Andronescu vrea sa propuna o hotarare prin care sa realizeze un amfiteatru, a carei investitiei este una usor neglijabila, 10 milioane de euro doar..deci trebuie sa apreciem ca d-na nu doreste cheltuirea unei sume considerabile de bani, nici vorba de asa ceva.

In anexa hotararii, suma alocata are un asterisc, pentru ca in subsolul paginii sa se precizeze: “Valoarea este confidentiala si se va actualiza potrivit evolutiei ulterioare a preturilor”. Durata de realizare a investitiei este de doi ani. Aula va fi construita langa rectoratul Politehnicii pe o suprafata de 2.000 de metri patrati, pe o suprafata totala desfasurata de 5.000 de metri patrati.
Sursa: Cotidianul

Deci nici macar nu se specifica cu exactitate valoarea investitiei, fie ea orientativa la momentul actual, asa ca exista mari sanse (ca sa nu zic cu siguranta) ca banii cheltuiti sa nu fie chiar putini sau chiar nici prea aproape de acea suma de 10 milioane de euro, care se presupune ar fi.

Toate bune si frumoase pentru cei de la Politehnica, dar oare cum de se gasesc bani pentru ridicarea unor imobile care nu aduc niciun folos omenirii, pot tine conferintele foarte bine in aceeasi sala destinata realizarii acestor tipuri de evenimente ca si pana acum, dar sa plateasca in continuare niste oameni care trebuie sa se descurce in viata asta, deloc usoara pentru unii dintre ei.

Fiecare isi vede interesul, ce conteaza ca e criza..ce conteaza ca numarul somerilor este in crestere, ce daca le dam "doi lei" salariul unor oameni care vin la catedra si isi bat capul unii copii pe care chiar nu ii intereseaza scoala..cu sau fara ei, invatamantul romanesc merge inainte, noua trebuie lux..ne trebuiesc sali marete cu care sa ne mandrim.
Muriti voi de foame ca noi ne facem traiul mai usor, mai luxos.

Mare castig aduce aceasta doamna ministerului pe care-l conduce, nu-i asa?

7 comentarii:

  1. nici nu ma mira la faza cu interesul..la noi in Romania pentru cei care sunt prin guvern..totul pare ca un joc de Monopoly in care toti au cazut pe Boardwalk si urmatoru' teren de aceeasi valoare , iar noi daca avem norocu mai cadem pe un Chance sau Community Chest :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Au ceva experienta ca joaca bine, suntem mandri de ei :D

    RăspundețiȘtergere
  3. invatamantul nostru e praf, si nu e numai din cauza profesorilor asa cum se zice, e si din cauza ineptiilor la care se gandeste peste noapte d-na Abramburica si pe care le pune in plan a doua zi. Gandeste-te ca urmatoare prostie care vrea sa o faca stii care e? sa bage bacul cu trei probe...ei si atunci vorba lui "o felie de liliac"...paana cand????? te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Da stiu de faza cu trei probe la bac, sa se scoata probele orale si sa fie o testare legata de informatica..asta e, fiecare de la conducere isi vede interesu si crede ca daca vine cu o idee d-asta geniala va fi considerat "super om".
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai nu? Daca ai zis "romaneste" se inteleg tot :D Avem cu ce ne mandri :)

    RăspundețiȘtergere