Pagini

joi, 27 august 2009

Plimbare cu bicicleta, fara niciun cost

Asociatia Green Revolution, cu sprijinul Primariei Sectorului 1, pune la bataie 150 de biciclete pentru toate varstele, care se pot inchiria, gratis, din centrul parcului din Piata Victoriei. Acest proiect este „un pariu cu bucurestenii”, potrivit lui Corneliu Belciug, care spera ca oamenii vor arata bun-simt si vor fi civilizati.

"La Pedale” a avut un succes fulger in primele ore de la deschiderea de azi de dimineata, copiii fiind printre cei mai dornici sa pedaleze prin parc. Regulile sunt putine: te poti plimba cu o bicla doua ore, gratis, dupa ce semnezi un contract si lasi buletinul la centrul de inchiriere. Este interzisa iesirea din perimetrul parcului.
Sursa: Hotnews

Consider foarte bună această iniţiativă, mai ales atunci când majoritatea timpului ni-l petrecem pe scaun, iar sedentarismul este la el acasă mereu.
Acum depinde cât de receptivi vor fi bucureştenii şi cât de mult bun simţ vor avea astfel încât să nu distrugă acele biciclete. La noi totul este posibil, de aceea nu m-aş mira dacă s-ar întâmpla ceva de genul acesta. Totuşi sper să funcţioneze acest program şi să fie reluat în cât mai multe oraşe.

Mişcarea face bine, nu-i aşa?


6 comentarii:

  1. Dar piste amenajate pentru biciclete sunt? Ca daca e sa iesi in traficul bucurestean pe o biata bicicleta, e pericol mare.

    RăspundețiȘtergere
  2. daca alegi sa te plimbi cu bicicleta prin parcul Kiseleff, adica fara sa platesti nimic, nu ai voie sa iesi cu bicicleta din incinta parcului

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte buna initiativa:)...sunt curios cat tine si daca se extinde...

    RăspundețiȘtergere