Pagini

luni, 31 august 2009

Sursa de calciu

1. Coada-calului. Planta conţine acid silicic, din care 10-20% în formă solubilă, ceea ce o face interesantă în tratamentul hipocalcemiei, cât şi în cazul lipsei de fosfor, ştiut fiind faptul că lipsa de siliciu precede pierderile de calciu.

Pudra obţinută prin măcinarea plantei se poate lua sublingual, câte un vârf de cuţit, de 3-4 ori pe zi. Se mai poate folosi şi sub formă de decoct (o linguriţă la o cană, se fierbe 15 minute) din care se beau 2-5 căni pe zi, în funcţie de gravitatea bolii.

2. Grâu, orz, ovăz. Se folosesc tincturile, în doze de 40, 20-40 şi, respectiv, 10-15 picături, de 3 ori pe zi. Produsele sunt deopotrivă utile şi în spasmofilie, ca parte componentă dintr-o schemă complexă de tratament, care mai include ceaiuri şi produse cu microelemente.

3. Amestec de plante. Se prepară un amestec din câte 7 părţi fructe de măceş şi de cătină şi câte 3 părţi frunze de ciuboţica-cucului şi de roiniţă. Se face o infuzie din două linguri de amestec la un litru de apă, cantitate care se bea într-o zi, îndulcită cu miere sau, eventual, amestecată cu suc de morcovi şi de tomate.

4. Macerat din coajă de ou. Un preparat clasic, uşor de administrat şi cu foarte bune rezultate se obţine din coji de ouă, suc de lămâie şi miere de albine, procedând în felul următor: într-un borcan cu filet, peste coaja rezultată de la curăţarea a 4 ouă fierte (cărora li s-au scos în prealabil pieliţele interioare), se adaugă sucul de la două lămâi de mărime mijlocie şi se lasă la macerat timp de 3 zile, apoi se filtrează cu tifon şi se adaugă aceeaşi cantitate de miere. Se beau 1-3 linguriţe pe zi înainte de mese şi alte 3-4 linguriţe pe zi, după mese.

Întărește oasele și dinţii

Hipocalcemia reprezintă scăderea concentraţiei calciului din sânge, mult sub valoarea de 9-11 mg/100 ml, apreciată drept normală.Valorile sunt, în general, mai crescute la bărbaţi decât la femei.

Calciul este mineralul prezent în cantitatea cea mai mare în corpul omenesc. Contribuie alături de fosfor la menţinerea sănătăţii oaselor şi a dinţilor. Împreună cu magneziul este responsabil de sănătatea sistemului cardiovascular.
Sursa: Click
Acum că tot este începutul perioadei reci, este bine să avem grijă un pic mai multă de noi..de întărirea sistemului imunitar, pentru a face faţă perioadei ce va urma. Am considerat că sunt utile aceste informaţii pentru fiecare..aşa că le-am împărţit cu voi.

5 comentarii:

  1. Multumesc Anne:)...e bine de stiut:), ai considerat foarte bine:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarat!! Cel mai folosit este maceratul de coaja de ou,dupa care urmeaza coada calului!
    Insa,cea mai la indemana solutie ramane tot pastiluta! Important e s-o luam,nu doar sa ne punem in plan s-o facem! Ne pune la adapost de multe lucruri,stiu ce spun! Luati cu incredere dar nu pe perioade scurte de timp,altfel...n-ati rezolvat nimic!
    Sanatate multa,multa,cat cuprinde!!!!!!!

    Pupici...la fel!
    L'automne

    PS. Bune sfaturi dai,iubire!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu multa placere Rapp

    Multumim pentru sfaturi draga mea L'automne . Tu esti o draguta si ne ajuti mereu. Multumesc din suflet.
    Te pup cu mult mult drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc de informatii! si eu cred ca sufar d hipocalcemie si nu as vrea sa ma indop cu pastile...sper ca preparatul din coaja de ou va da roade:)

    RăspundețiȘtergere
  5. cu siguranta va da roade,eu imi amintesc ca am mai luat cand eram mica..imi dadea mama, si a fost okay. Incearcarea moarte n-are :)
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere