Pagini

vineri, 11 septembrie 2009

Filme inspirate din evenimentele de la 11 septembrie

Cinematografia americana, si nu numai, a realizat o serie de filme legate de evenimentele ce au avut loc la data de 11 septembrie, care a schimbat istoria intregii lumi.
Gasiti mai jos cateva dintre peliculele care au surprins parti din povestile adevarate, sau nu, ale celor implicati in aceste evenimente ce au avut loc.

In United 93, Paul Greengras, regizorul britanic, relateaza povestea pasagerilor, echipajului si a controlorilor de zbor care au privit cu groaza cum avionul United Airlines 93 a devenit cel de-al patrulea avion deturnat in acea zi a celor mai mari atacuri teroriste asupra Americii: 11 Septembrie, 2001.
Lungmetrajul a castigat premiul pentru cel mai bun film pe 2006 din partea Cercului Criticilor de Film din New York, la care s-au adaugat ulterior si alte distinctii




World Trade Center (2006) ,in regia lui Oliver Stone, relateaza povestea a doi dintre supravieţuitorii de la Ground Zero care refuza sa capituleze in fata terorismului si continua sa lupte pentru a salva familiile victimelor implicate in acele evenimente. Mai multe despre film puteti citi aici



Alte filme care au avut ca si influenta evenimentele de la 11 septembrie sunt: September 11 aparut in 2002, Documentarul l Saint of 9/11, aparut tot in 2002, Documentarul Fahrenheit 9/11 (2004), premiat cu Palme d’Or la Cannes în mai 2004, The Great New Wonderful (2005), în regia lui Danny Leiner, Reign Over me.

5 comentarii:

  1. "Reign over me" l-am vazut, dar nu mi s-a parut ca ar avea vreo legatura cu 11 septembrie.

    RăspundețiȘtergere
  2. legatura cu atentatele de la 11 septembrie era povestea in sine,povestea unui om care isi pierde familia in atentate si nu-si poate reveni din suferinta. El se reintalneste cu fostul sau coleg de camera (Don Cheadle) care a devenit doctor si care decide sa-si ajute vechiul prieten sa depaseasca durerea pierderii celor dragi

    RăspundețiȘtergere
  3. Terra
    Plot: A man who lost his family in the September 11 atack on New York City runs into his old college roommate. Rekindling the friendship is the one thing that appears able to help the man recover from his grief.
    Sursa: Imdb

    RăspundețiȘtergere