Pagini

joi, 10 septembrie 2009

Pachet din Spania

Daca nu va puteti deplasa pana in Spania, dar totusi vreti sa trimiteti ceva in acea tara sau sa primiti, stiti doar ca se poate. Exista firme care realizeaza transport de marfa intre Bucuresti si Spania.

Fiind nevoita sa trimit niste incaltaminte pentru un copilas bolnav, am mers astazi la Gara de Nord in cautarea unei masini care se ocupa cu astfel de servicii, dar inainte am sunat pentru a afla mai multe informatii..stiam doar ca ajunge la Gara de Nord, dar ma interesa locatia exacta. Trecem peste faptul ca imi raspunde un individ care-mi zice in doi peri: "La Gara de Nord, la coloane..sa fiti acolo la 12:30", asta nu e asa important. Ajungem la destinatie la ora specificata unde gasim foarte multa lume...si astept..si astept..urmau ca oamenii sa-si primeasca pachetele trimise de la cunoscutii din Spania, iar apoi dupa ce completam un formular..puteam sa scap si eu de bagajul detinut, pentru a pleca spre ale mele activitati.


Neavand ce face si plictisandu-ma foarte tare, ma uitam si eu in jur. Vedeam cum unele persoane carau televizioare, electronice de toate felurile si multe alte bagaje voluminoase, cum se chinuiau sa le care pana la masini si cu cata nerabdare asteaptau in continuare, unii dintre ei.
Mi-au atras atentia niste copilasi, care asteptau sa le vina si lor randul, sa fie strigati. La un moment dat, se intampla asta, ii striga..si merg repede sa-si ridice pachetul primit. In secunda imediat urmatoare s-au luminat la fata si parca erau in stare sa sara in sus de fericire, capatase instant o energie foarte mare pe care nu stiau cum s-o foloseasca.

Vedeti ce inseamna sa fii copil? Si o bomboana daca ii dai unui copil, el se bucura..dar daca mai este si singur fara parinti, bucuria este de nedescris.


Cati oameni nu sunt nevoiti sa-si lase copiii singuri si sa plece in alta tara sa castige un ban? Cati nu trimit pachete copiilor cu ceea ce pot, in speranta ca o sa le fie mai usor..dar oare dragostea de parinte o putem trimite cumva? O putem face pachet s-o trimitem printr-o masina?


Acei copii erau micuti, in jur de 7 ani cred ca aveau..dar se vedea ca sunt copii chinuiti, ca erau copii modesti care visau, ca orice copil, si isi doreau multe. Spun asta pentru ca am observat o remarca a unuia dintre ei, vazandu-ma pe mine ca scriu un mesaj pe telefon, ca vrea si el telefon ca al meu. La varsta lui, eu nu stiam ce inseamna un telefon mobil..am avut mult mai tarziu, dar acum si copii la gradinita poarta la gat un telefon, pentru a putea tine legatura cu parintii (lucru pe care eu nu-l consider okay, dar asta e alta poveste..voi reveni asupra ei)..si e normal ca atunci cand vezi la altu, sa-ti doresti si tu..ceilalti au si tu nu.

E trist ceea ce se intampla in jurul nostru..

2 comentarii:

  1. http://www.trilulilu.ro/blonduta70/7382288c0d6d98
    Trist da si-i pacat ca doar unii realizeaza si cateodata mult prea tarziu.

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc pentru melodie, nu o stiam..este frumoasa, si versurile pe masura.

    RăspundețiȘtergere