Pagini

duminică, 13 septembrie 2009

Risipa

Stand la masa alaturi de alti invitati la nunta si incercand sa mancam din ceea ce aveam in fata, am vazut cat de multa mancare ramane in urma evenimentelor de acest gen. Dintr-un platou de aperitiv, eu cel putin, nu am mancat nici macar un sfert..dar nici cei din jurul meu nu au mancat tot ce aveau in farfurie. Si asta doar la un fel, dar mai punem la calcul si pestele, sarmalele, friptura la care se intampla acelasi lucru.

Acea mancare ce ramane, fie se arunca..fie o refolosesc (din ceea ce se poate), fie o dau angajatilor. Dar avand in vedere ca oricum a fost platit acel meniu, de ce nu duc mancarea respectiva saracilor de exemplu? Pentru ca angajatii sunt platiti, deci ar trebui sa-si poata cumpara singuri..s-o refoloseasca este posibil atunci cand vrei profit mare fara prea mult efort, iar ca s-o arunci..este foarte multa mancare si e pacat de ea, nu?

Cati oameni nu au ce manca? Cati oameni locuiesc prin grajduri, prin case distruse, cabane, incaperi improvizate si nu au poate nici macar o masa, nu mai zic sa aiba si ceva sa puna pe ea.

Ce bine ar fi daca s-ar gandi cineva si la asta, sa facem ceva si pentru cei din jurul nostru..nu doar pentru noi, nu?


10 comentarii:

  1. Si eu m-am gandit de multe ori la asta.e ceva ce ar trebui facut de firmele care de ocupa de meniul pentru nunti.
    Si daca ai vrea sa faci asta,unde le duci.Ar trebui sa existe un centru macar pe sector,care sa colecteze si sa distribuie.
    Plus,nu exista cadru legislativ.
    Deci,din pacate,mai e mult pana departe...

    RăspundețiȘtergere
  2. mihaela era bine sa fie distribuite chiar si in localitatile de pe langa Bucuresti..sa mergi acolo unde este nevoie, unde oamenii au nevoie, si sa le lasi..ca si cum ai merge sa faci cadou unei persoane de ziua ei.

    RăspundețiȘtergere
  3. asa-i romanul...sa fie si dinalea,si dinalea...si nu se gandeste la pierderi...snobismul e in floare...

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte buna ideea ta, dar pana la a generaliza, orice gest, cat de mic, conteaza. Tu poti aduna mancarea ce ti-a ramas tie si o poti da pe strada primului cersetor pe care il intalnesti a doua zi. Sigur, poti sugera asta si celor din jurul tau. Sa ma ierti ca am facut acum pe lupul moralist ... la ultima nunta n-am avut nici o idee de genul asta, iar acum doar am continuat-o pe a ta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Printre Ganduri bine graiesti

    Dana As face asta, dar nu pot pleca cu mancarea la pachet, pentru ca nu am in ce sa pun mancarea dupa fiecare fel..iar la sfarsit sa plec cu punga dupa mine. D-asta m-am gandit ca era mai usor de facut de cei de acolo..ca nu ii impiedica nimic.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cine sa se gandeasca la cine,draga mea??? Ai uitat pe ce lume traim?! Mancarea neconsumata se refoloseste la urmatorul eveniment,plus ca se-ndoapa toata lumea de pe-acolo...,plus ca se fura ca-n codru pt acasa! Asta e realitatea! Chiar si cu supraveghere se fura(ma refer si la mancarea adusa de-acasa in acel local si doar servita acolo!).
    Asa ca....cine sa se gandeasca la cine?!
    N-avem cu cine,suflet bun! Asta e tristul adevar! Nimeni nu se-ndura sa scape ceva...

    Sarutari mii!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga mea L'automne , perfecta dreptate ai..chiar imi amintesc cum niste prieteni care isi faceau nunta, se gandeau cum sa faca sa ii supravegheze cineva pe ospatari ca se fura bautura, deci.. :(
    Multe sarutari si imbratisari!

    o zi frumoasa alboosh si multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ideea ta ...
    dar cred ca oricum "Restaurantzenii"
    revind mincarea a doua zi ...
    Eu ...am facut o traZnaie ...
    am luat in servetel ...pt animalutele mele ...friptura si peste ...ce nu am mincat ...stiu sint nebuna ...nici nu stiu daca s-a prins cineva de ...delapidarile mele ...
    ha ha ha ...
    La americani la restaurant daca nu termini portia poti cere ...DOGGY BAg ...adica o pungutza in care ...
    iti iei acasa ce nu ai mincat ...foarte practic !

    RăspundețiȘtergere
  9. daca nu te-a vazut nimeni Pansy, e perfect :) Ti-ai dus la indeplinire scopul cu succes. Felicitari :)
    Americanii sunt americani, nu ne comparam cu ei..noi suntem "speciali" :D

    RăspundețiȘtergere