Pagini

marți, 13 octombrie 2009

Cotrobaitul

E bine sa umbli in lucrurile altora? Banuiesc ca raspunsul este afirmativ, de se practica acest lucru..eu nu am incercat si nu-s curioasa s-o fac.

Pe langa faptul ca mi se pare urat sa iti anunti vizita fara nici macar sa intrebi daca omul ala este acasa, poate e plecat pe luna ca a doua zi are multe de facut, iar tu ai timp liber ca nu faci nimic (nici macar nu muncesti), detest sa fiu anuntata ca mi s-a umblat in lucruri in lipsa mea!

De exemplu, aseara..dupa ce ajung acasa in jurul orei 22, primesc un mesaj de la musafiri in care ma intreaba daca mai intarzii (era mama acasa, statea cu ei), asta dupa ce am anunt ca eu ajung tarziu. Ulterior primesc mesaj, tot de la musafiri, in care mi se face cunoscut faptul ca mi s-a umblat in laptop..spera sa nu ma supar. What the fuck? Dar cum mi-ai zis ca mi-ai deschis laptop-ul, nu puteai sa ma intrebi daca poti sa faci asta? Poate am lucruri confidentiale, poate am si eu dreptul la intimitate? Dar e greseala mea ca nu l-am parolat, insa ma gandeam ca nu o fi lumea atat de nesimtita incat sa-mi umble in lucruri in lipsa mea.

La fel se intampla si cu cartile..se face servirea din biblioteca mea, doar anuntand-o pe mama (care nu are nicio treaba cu cartile mele) ca mi-a luat ceva carti si mi le va inapoia..dar ce carti mi-a luat si cand le voi primi inapoi, nu se stie. Urasc chestiile astea..consider ca e lipsa de bun simt!
Eu cand merg la cineva, indiferent daca imi este apropiat sau nu..pastrez distanta fata de tot. Singurul lucru pe care nu pot sa ma abtin sa-l fac, este sa ma uit pe titlurile cartilor din biblioteca respectivei persoane..dar asta fara a ma atinge de ele, doar ma uit de la distanta.

E greu sa fii om in ziua de azi...

11 comentarii:

  1. mi se pare normal sa-ti tii mainile acasa...unii oameni nu au simtul penibilului si al bunei cresteri...

    RăspundețiȘtergere
  2. E foarte greu sa fii om in ziua de azi!IAr unii isi permit prea multe fata de noi,au impresia ca ce e al nostru este neaparat si al lor.E necesara o minima limita a bunului simt care iti spune ca totusi mai trebuie sa ceri permisiunea cuiva daca doresti sa imprumuti sau sa folosesti un lucru.
    Doar ganduri bune intr-o zi cu multi nori!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. ar trebui sa le spui din start: "ba, cand mai veniti pe la mine (si nu sunt acasa) nu-mi mai umblati prin lucruri! ati inteles?!"
    eu cred ca orice om normal ar intelege... :) daca nu... atunci... :-s

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristian Nu-s prietenii alesi de mine, sunt copiii unei prietene d-a mamei, care sunt mai mari decat mine cu doi ani..deci sunt apropiati de mine, vorbescu cu mine nu cu mama.

    Razvan asa ar trebui sa fac, dar imi este rusine..mi se pare penibil sa-i spui unui om niste lucruri care ar trebui sa le gandeasca singur. Poate se simte jignit..poate ma crede pe mine mare fandosita..era mai usor daca ar fi avut un pic de bun simt, sa gandeasca singuri

    RăspundețiȘtergere
  5. asta e motivul pentru care tocmai mi-am pus parola la laptop. mi se pare groaznic sa umbli prin lucrurile omului fara sa-i ceri voie si fara sa fie de fata

    RăspundețiȘtergere
  6. Dap...adevarat...si eu detest lucrurile astea, si nu inteleg de ce se inca practica, mai ales cand explici pe amanunt(asta ca sa nu zic in mod repetat) ca urasti acel lucru...

    RăspundețiȘtergere
  7. Candva demult aveam obiceiul asta,acum nu ma mai ating nici de lucrurile mele...

    RăspundețiȘtergere
  8. pai cum sa nu se practice cand e rost de gasit ceva nou si poate si interesant?:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Sadd am eu pe cine sa-ti trimit sa aiba grija de lucrurile tale..functioneaza, e testata pe propria persoana :D

    RăspundețiȘtergere
  10. zilele trecute am vazut declaratia,daca ii pot spune asa,unei persoane stabilite in Romania, care urma sa dea examenul pentru obtinerea cetateniei romane...pe langa probele de limba-scris/citit,istorie,geografie,Constitutie...surpriza...era si o proba din Codul Bunelor Maniere...sa mai zic ceva?

    RăspundețiȘtergere