Pagini

sâmbătă, 10 octombrie 2009

Cresc taxele in nesimtire..

Am mers ieri sa-mi achit ultimul semestru de la masterat..sa-mi usurez portofelul si sa-mi iau de-o grija. Nu era coada mare, ca este inceputul perioadei de achitare a taxelor de scolarizare, dar in timpul in care am asteptat am vazut un afis pe care erau specificate sumele ce trebuiesc platite pentru fiecare an.

Nu mi-a venit sa cred cand am vazut ca a ajuns taxa pe semestru, la anul I de facultate, de 1500 RON..adica 3000 RON pe an, ori acum 2 ani..era 800 RON pe semestru, respectiv 1600 RON pe an. Stim ca preturile cresc, implicit cresc si taxele..dar atat de mult? Aproape dublu? Trist este ca sunt foarte multi studenti in ASE..multi parinti care se chinuie sa-si tine copiii in facultate pentru "a castiga o paine mai usor", iar dupa finalizarea acesteia nu prea poti face nimic.

Si asta inca nu este o suma foarte mare, se poate si mai bine..de exemplu la Medicina in Bucuresti, taxa este de 6000 RON..incredibil de mult, cel putin pentru mine. Oare unde vor ajunge?



8 comentarii:

  1. Acuma vezi ....de ce e Spiru ....ne acreditata ????
    La noi platim 14.000.000 mili-vanili pe an ...
    in 3 rate ...4.600...
    Supara ca e mult prea ieftina si ....fura clientii !!!
    Dar asta e ...Romania de Azi ...
    oamenii de azi ....
    prea multi interesati DOAR DE BANI .....
    si sa se dea ..."Grande" cu ...
    Posete Scumpe ...Masini scumpe ....
    Ei dar ...bucurosi le-om duce toate ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa e ,foarte mari taxele!
    La doctorat 5ooo RON/an !
    Nu aveti ce face!asta e:enorm de mult!
    Macar sa aveti bafta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow...ce taxe frate:D...dureros:D...toate cele bune Anne si un weekend placut:)

    RăspundețiȘtergere
  4. si la poli 4500/an plus taxe pentru cam orice hartie de care ai nevoie, 30/ pe pct de credit la restanta, la-la-la

    RăspundețiȘtergere
  5. La forfetar?... sau poate că facultăţiile s-au pregătit deja pentru mărirea de TVA. M-aş înscrie şi eu din nou la o facultate, dar care să fie în "subteran", asemeni economiei. Pe afară trage o ploaie de taxe şi impozite!...

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt familii in care ambii parinti se spetesc sa-si tina copilul in facultate, doar doar o gasi si el un job mai bine platit decat Maria care vinde la magazinul din colt sau e caserita la supermarket.
    Astia sus-pusi cica vor ca viitoarele generatii sa fie mai scolite si mai scolite, din ce in ce mai bine. Intrebarea e "Cum?", ca le cam pun bete in roate. Dar asa e guvernul nostru, un complex de contradictii.

    RăspundețiȘtergere
  7. brontozaurel in general se plateste orice hartie, restanta in ASE e 50 RON, eliberare diploma 100 RON si lista poate continua.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tocmai asta e una dintre probleme la noi...taxele sunt mult mai mari la facultatile de stat decat la cele particulare...si avand in vedere situatia financiara...o sa avem tot mai multi absolventi ale facultatilor gen "Spiru Haret","Ecologica","Titu Maiorescu"...

    RăspundețiȘtergere