Pagini

sâmbătă, 17 octombrie 2009

Fascinanta Martha Bibescu si lumea ei

Scrisa de Christine Sutherland, aceasta carte este una foarte interesanta..cel putin mie asa mi s-a parut. In ea se regateste descrisa viata splendidei si incantatoarei doamne, ce isi scoate in evidenta farmecul si inteligenta cu care ea a fost inzestrata. Cu toate ca nu a simtit dragostea mamei, si casatorita inca de la varsta de 15 ani fara a-si avea alaturi sotul prea mult timp (acesta preferand intotdeauna sa stea cu amantele), frumusetea si inteligenta pe care o detine seduce foarte multi barbati care ar da orice pentru ca aceasta sa le fie alaturi, reuseste sa aiba contact cu inalte personalitati ale lumii, devine o scriitoare celebra ce ii aduc venituri foarte mari, si nu in ultimul rand devine o bunica iubitoare.

Este de admirat puterea unor astfel de femei, inteligenta pe care o detin si modul de a actiona pentru a-i ajuta si pe cei din jur, nu de a-si vedea doar de viata luxoasa pe care o are. Persoanele asemenea ei cred ca au fost destul de putine, dar din pacate nici pe cele care le-am avut nu am stiut sa le apreciem..nu stim sa apreciem valorile acestei tari..

7 comentarii:

  1. Cred ca este o carte interesanta. Eu am citit putin din filele de jurnal publicate la noi , de mult si m-a impresionat spiritul ei de observatie si sinceritatea scrisului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Martha a fost o femeie de exceptie pentru vremea in care a trait, si cred ca orice ii apartine este superb..nu am reusit sa citesc decat o carte din cele scrise de ea, dar cu siguranta nu ma voi opri aici

    RăspundețiȘtergere
  3. Te felicit pentru alegere, Anne, sunt convinsa ca e plina de pilde si virtuti spirituale aceasta carte dedicata unei Doamne romance demne de admiratie!
    Eu imi doresc sa citesc Jurnalul de marturisiri al Oanei Pellea, celebra actrita a scenei romanesti.
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. pescarusul argintiu, intr-adevar asa este. Eu am citit Jurnalul Oanei Pellei, este dragut..iti doresc lectura placuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. O ador pe Martha!!!!! Cand o citeam,simteam ce putere mare de vibratie are,cat poate sa transmita,sa surprinda...E ceva incredibil! Nu stiu cum am sa fac dar trebuie sa ajung la cartea asta...Trebuie! Vezi cum e?! Anumite publicatii ne "pun la vedere" tot felul de carti tot mai imbietoare(chiar muuulte n-au meritat) iar adevaratele carti...pas!Pauza!
    Hai sa-ti zic ceva tare! Dau acum cautarea pe net a cartii si...unde ma duce dnul google? La dumneata!!!!! Hi,hi! Tare faza! Tare si pretul cartii...E si voluminoasa(ca de valoroasa nu se pune problema,se-ntelege!)??

    Cu mare,mare drag!
    L'automne

    RăspundețiȘtergere
  6. Cartea este o mare comora...citesti si plangi...citesti si plangi vb lui M. Preda...O recomand din tot sufletul iubitorilor de istorie si mai ales...de frumos! V.M.

    RăspundețiȘtergere