Pagini

joi, 19 noiembrie 2009

Tot "raul" spre bine

Fie ca este vorba de bere, vin sau vodca, consumat zilnic alcoolul protejeaza barbatii de bolile de inima, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de niste cercetatori spanioli si preluat de BBC News.

Studiul realizat pe 15.500 de bărbaţi şi 26.000 de femei cu vârste cuprinse între 29 şi 69 de ani arată că un consum ridicat de alcool are efecte benefice asupra sănătăţii sexului puternic. Efectele benefice ale alcoolului nu se aplică însă şi femeilor.

Cu toate că pare a proteja bărbaţii de afecţiunile cardiace, consumul exagerat de alcool creşte riscul apariţiei altor tipuri de boli. De altfel, consumul de alcool cauzează aproximativ 1,8 milioane de decese anual.

Sursa: Adevarul


Noi femeile suntem iesite din joc, pacat ca femeile din mediul rural care "se ocupa" cu bautura nu stiu asta, si probabil nici nu le pasa. La bunicii mei la tara, in "capatul lumii"..se practica in randul femeilor acest "sport", cam trist din punctul meu de vedere.

8 comentarii:

  1. Deh, îmi pare rău că pt femei nu e benefic alcoolul ;).
    Dar cine stă să se uite la toate cifrele astea, nu?

    P.S. Multumesc pt vizită.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca e sa calculam...bautura da cu plus in mediul urban! De ce? Pt ca sarmanilor batranei de la tara numai de baut nu le arde trudind pamantul de dimineata pana seara,in timp ce dragii de oraseni...se plictisesc si au timp si de-o bauta(isi beau pensia si-apoi tipa dupa medicamente!). Nu e corect!

    Pupici!
    L'Automne

    RăspundețiȘtergere
  3. Un barbat in stare de ebrietate mai e cum mai e, dar o femeie....Oricum, studiile acestea se cam contrazic, practica a aratat totusi ca un pahar, maxim doua de vin bun sunt benefice pentru sanatate.
    Excesul este cel care dauneaza in orice domeniu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Este absolut penibil, dizgraţios, trist sau cum vrei tu să zici să vezi o femeie în stare de ebrietate. Îşi pierd orice dâră de feminitate.
    Cât despre studiul ăsta.. nu ştiu cât de benefic poate fi consumul ridicat de alcool... tind să nu prea fiu de acord...

    RăspundețiȘtergere