Pagini

vineri, 6 noiembrie 2009

Uleiul volatil de cedru combate caderea parului

Tonic natural
Proteinele din uleiul de cedru conţin 19 aminoacizi, dintre aceştia 70% sunt esenţiali. Ce rol au vitaminele din ulei? Potrivit specialistului nostru, vitamina A ajută la buna funcţionare a organismul uman. Vitaminele B şi D protejează sistemul nervos central, îmbunătăţesc compoziţia sângelui şi acţionează favorabil asupra ţesutului pielii. Pe lângă aceste vitamine, uleiul de cedru mai conţine vitaminele E şi P. Vitamina P este formată din acizi graşi vitali, care contribuie la reducerea nivelului de colesterol în fluxul sanguin, prevenind depunerile pe pereţii vaselor sangvine. În ceea ce priveşte modul de administrare terapeutică a uleiului de cedru, medicul Cristina Bălănescu ne recomandă consumul preventiv a uleiului: o linguriţă cu 30-60 de minute înainte de masă, de 2-3 ori pe zi, într-o cură de 40-60 de zile. Tratamentul cu acest ulei se dovedeşte eficient în cazurile de gastrită şi ulcer. Totodată, este de un real folos persoanelor care au căderi nervoase şi dureri de cap frecvente, incapacitate de lucru sau insomnii.

Uleiul de cedru este şi un eficient antiseptic al căilor respiratorii, un bun expectorant. De asemenea, protejează sistemul limfatic şi este antiseptic urinar.

PENTRU RELAXARE. Aveţi nevoie de relaxare după o zi obositoare? Nimic mai simplu! Specialistul nostru vă recomandă o baie sau un masaj cu ulei de cedru, care vă vor ajuta să vă relaxaţi şi să aveţi un somn odihnitor. Pentru baie, adăugaţi 10 picături în cada cu apă, iar pentru masaj amestecaţi 10-15 picături de ulei de cedru cu 200 ml de ulei de măsline. Masajul calmează durerile articulare.
Sursa: Jurnalul
Pentru ca a venit vremea rece, si pentru ca seara este mult prea frig pentru a merge cu capul descoperit, parul meu incepe sa fie afectat..incepe sa cada mai mult si se ingrasa mai mult.
Mie mi-au fost de folos acele informatii precizate mai sus, spre ca si voua!

Un comentariu:

  1. Chiar căutam pentru iubita mea aşa ceva, şi ea are aceeaşi problema iarna. Îţi mulţumesc foarte mult!!!

    Numai bine.

    RăspundețiȘtergere