Pagini

marți, 29 decembrie 2009

Concentrarea asupra problemelor altora

Am citit intr-o carte, o idee care pe cat de corecta mi se pare, pe atat de greu de aplicat. E vorba de constientizatul faptului ca nu putem rezolva problemele celor din jur, si recomandat ar fi sa ne concentram asupra aspectelor pozitive intamplate in viata noastra, rezolvarea problemelor celorlalti neputand fi influentata cu nimic de catre noi..ci din contra, afectandu-ne in mod direct cele intamplate lor. E adevarat, si daca am putea sa ne gandim in special la noi, sau doar la noi, ar fi perfect..dar cum sa faci asta asa usor? cum poti sa fii indiferent in fata suferintei unor oameni care poate macar psihic se vor simti mai bine cand stiu ca au pe cineva alaturi? Poate asta este si unul dintre motive pentru care nu ne dorim sa fim singuri toata viata, vrem sa ne intemeiem o familie..sa avem pe cineva alaturi la bine si la rau.

Mie mi se pare destul de greu..cu toate ca in mod inconstient, incerc uneori sa ma tin departe de unele lucruri ..de exemplu serile trecute cand ma uitam la Mulan, pe cat de frumos mi se parea..pe atat simteam cum cad in tristete. Am incercat sa iau lucrurile ca atare, fara a ma implica pe mine in vreun mod, si ulterior sa fiu afectata..dar nu reusesc mereu..aici e vorba de un film, dar situatia se schimba atunci cand e vorba de cei din jur.

In general priviti cu detasare problemele celor din jur si va concentrati asupra propriei voastre persoane? Cum e mai bine oare?


5 comentarii:

  1. Nu pot sa fiu indiferenta la problemele celor din jurul meu. Ceea ce ii afecteaza pe cei din jurul meu, la persoanele apropiate ma refer, ma afecteaza si pe mine. Nu pot ramane indiferenta si rece.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. La unele persoane sunt mai implicat decat la altele. Insa am observat ca totusi doza de egoism care e destul de mare in mine, nu pierde teren si e mereu prezenta. Totusi, pentru o persoana am o adevarata slabiciune si egoismul trece pe planul doi. In rest, sunt socat de problemele unora, incerc sa ajut, insa nu ma implic emotional asa de mult... I'm kinda cold hearted... :D

    RăspundețiȘtergere
  4. ...Si daca rolul nostru in viata e sa-i ajutam sufleteste pe altii?! Oare focalizarea asupra propriei vieti sa ne fie menirea?? Parca n-as crede! N-ati simtit niciodata ca atunci cand sunteti cu moralul la pamant parca ati vrea sa va spuna cineva o vorba buna si sa nu va judece?? E o vorba: "iubeste-ma cand merit cel mai putin pt ca atunci am mai mare nevoie!".
    Mai cred ca daca vrei sa faci bine,il poti ajuta pe celalalt sa traiasca(tocmai cand el nu mai crede ca va putea!) dar....stiu si alta vorba: "daca in tine e desert,de unde sa tasneasca fantani arteziene?".

    LA MULTI ANI,IUBITA MEA!
    Te sarut!

    L'Automne

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu traiesc intr-un univers paralel. Nici nu ii observ pe altii si problemele lor. Asa ca n-am cum sa ma concentrez asupra problemelor lor din moment ce nici nu constientizez prea bine ca exista.

    RăspundețiȘtergere