Pagini

vineri, 1 februarie 2013

A citi o carte ce nu iti place

Recunosc..am un mare viciu..nu ma pot abtine din a cumpara carti.

 Deja nu mai am loc de ele, dar nu asta e problema..ci faptul ca uneori dau si peste carti care nu reusesc sa "ma prinda", sau mai rau..sa aiba un subiect ce nu ma intereseaza si implicit, ma plictisesc. Incerc, depun eforturi sa citesc in continuare, dar nicio sansa..simt ca as face orice altceva decat sa mai citesc in continuare (ceea ce de obicei, nu simt), si realizez ca pierd vremea fara niciun rezultat. Si nu e ceva placut, e chiar pierdere de vreme.pentru ca nu retin nimic din ce citesc si ma  si chinui cu perseveratul "in prostia mea". 

De ce nu as putea sa fac ceva care sa-mi faca placere? De ce nu as putea lua alta carte, ca am de unde alege?
Raspund tot eu..pentru ca ma gandesc ca poate imi schimb parerea pe parcurs si zic sa mai astept pana sa o inchid definitiv..dar cand "in sfarsit" vine momentul si ma hotarasc sa renunt, ma intreb..oare ce sa fac acum cu acea carte? In majoritatea cazurilor, zace in biblioteca..dar nu e pacat?Ca poate alta persoana si-ar dori-o si la mine sta sa se aseze praful.

Voi ce faceti cu cartile care nu va plac?Reusiti sa le duceti la sfarsit?Si apoi, cand terminati de citit (daca faceti asa) le pastrati?


4 comentarii:

  1. Subiectul postarii tale imi aminteste de 2 carti...Misteriile lui Steiner...prima mea carte luat de pe net acum vreo 6 ani.Ma apuc eu sa o citesc, stau 2 zile cu ea in fata, sorb fiecare cuvant si apoi ma duc cu o figura tampa in fata surorii mele si spun "nu am inteles nimic"...nu o instrainez ci o pun deoparte.Acum vreo 2 ani,dupa ce am descoperit intelegerea energiilor,a scopului unor ritualuri si misterele unor "minuni" antice, recitesc cartea lui Steiner si respir usurata...am inteles si eu ceva in sfarsit din cartea aceea.
    Acum vreo 3 ani am cumparat Secretele meditatiei chineze de Lu K'uan Yu...ma familiarizasem foarte putin cu meditatia si relaxarea mintii pana atunci,iar eu viteaza credeam ca va fi floare la ureche,cartea.Citesc eu cam 1/3 din carte si imi dau seama ca ma uit ca vacuta la calendar.Pana in sept.anul trecut am mai citit altele, am exersat si am reinceput cititul cartii...deja,era altfel...a fost mai usor si mai placut.
    Si daca ma uit la un film de mai multe ori,la timpuri diferite, inteleg altfel aceleasi informatii, profunzimea lor.
    E fascinanta aceasta autoanaliza a noastra si descoperirea modului in care vedem aceleasi lucruri si interpretam aceleasi informatii in momente diferite ale vietii.
    Am realizat ca de fapt, nu era timpul insusirii temelor cartilor respective caci imi lipsea din cunoastere incat sa inteleg.

    RăspundețiȘtergere
  2. Scrii foarte interesant. Te astept pe la mine http://filmandotherstories.blogspot.se/
    :) Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am patit si eu de curand cu o carte. M-am chinuit cat m-am chinuit si pana la urma am renuntat sa o termin...
    De pastrat am sa o pastrez...si am sa incerc peste un timp sa o citesc din nou. Poate ca atunci va vorbi cu mine :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca poti..e bine sa reincerci sa te apuci de ea. La mine nu merge, daca nu mi-a placut, pastrez prezenta senzatia de dezgust si nu mai am rabdare s-o iau de la capat ... mai ales cand am alte carti care ma asteapta.

    RăspundețiȘtergere