Pagini

sâmbătă, 23 martie 2013

Ce facem sambata?


Ce facem sambata sau ce am vrea sa facem?
Cred ca e o mare diferenta, intre ce facem efectiv si ce ne-am dori sa facem, chiar daca suntem liberi sa alegem si decizia ne apartine. 

E weekend, teoretic e singura perioada (scurta ce-i drept) in care ai mai mult timp liber, si te poti bucura de clipe petrecute poate diferit fata de zilele saptamanii (depinde de la caz la caz, eu ma refer in cazul meu..cand zilele saptamanii sunt petrecute la munca, fara prea mult timp de a mai putea face altceva).
Afara e frumos, razele soarelui imi bat in geam si parca numai nu ma intreaba, "tu nu a vrea sa iesi la aer, sa te bucuri de lumina"? Ce sa raspund, decat adevarul? As vrea sa ies, as vrea sa fac cu totul altceva decat am de facut, dar cum trebuie sa ma ocup de altele ... (ma enerveaza acest cuvand, TREBUIE).

Efectiv, fac cu totul altceva decat mi-as dori. Trebuie sa fac curat, ca nu are cine sa  faca altcineva (si de obicei se amana activitatea asta pentru weekend) ... sa fac de mancare, ca nu-mi permit sa mananc mereu la restaurant, si multe altele, dar cel mai imporant este ca trebuie sa invat ... din nou, dupa o pauza de 3 ani. Nu  ma refer aici la invatatul din lucrurile marunte, zilnice, ca si din greseli invatam daca ne gandim asa, ma refer la informatii "stiintifice", "ca la carte".

M-am apucat de niste cursuri, total diferite fata de domeniul meu de activitate sau de studiile/calificarile detinute in prezent, si daca m-a mancat, trebuie sa ma scarpin, nu? 
Imi place, nu regret ca am facut asta, dar imi este greu sa renunt la a face ceva relaxant, odihnitor, asa ca pentru o zi de weekend (facand abstractie de celelalte treburi casnice de facut). Gandul ca trebuie sa ma concentrez, sa retin cat mai multe informatii in timp scurt (ca joi si vineri am examene), ma inspaimanta..as vrea sa citesc de placere fara sa fiu constransa de retinerea obligatorie a multor informatii.
Cu siguranta retii, daca esti atent, cand citesti ceva, dar in acest caz ai posibilitatea sa filtrezi informatia si sa retii ce te intereseaza..acum tre sa retin tot, sau cat mai mult, ceea ce pentru mine e un pic stresant/ingrijorator.

Nu e mai frumos sa faci ce vrei tu sambata (sau duminica), fara nicio grija?



2 comentarii:

  1. Anne, intotdeauna e mai frumos sa faci ce vrei tu; nu doar sambata si duminica.Dar acest "tebuie" "omoara" multi oameni; oameni care ar fi mai creativi, mai buni poate, daca nu ar "trebui" sa supravietuiasca lumii in care traaiesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. off..din pacate asa este, dar nu am putea inversa totul sa fie intai "trebuie sa fac ce vreau" si apoi trebuie sa fac si restul? :) Din pacate nu, mai ales daca avem nevoie sa ne sustinem existenta si nu o fac altii pentru noi (parinti, rude care sa ne intretina si sa avem totul d-a gata)

    RăspundețiȘtergere