Pagini

miercuri, 17 aprilie 2013

In asteptarea salariului ...

... ma gandeam cat de multe zile mai sunt pana la sfarsitul lunii si primirea salariului. Intotdeauna apar multe lucruri neprevazute, mereu iti doresti ceva ce nu ai, insa te gandesti ce disponibil ai si cat mai e pana la salariu', nu? Ca daca alegi sa iti iei de toate, fara sa ai in vedere ca mai ai si altele de facut pana cand iei banii, s-ar putea sa ajungi sa te imprumuti in stanga-dreapta, si nu e bine.

Dar daca am lua salariul saptamanal? Sau la doua saptamani? Ar veni mai des bani, dar poate am depinde mai mult de ei. Luandu-i pe toti o data, iti poti repartiza cheltuielile, dar de obicei mult ai, mult cheltui nu?
Cum o fi mai bine?

6 comentarii:

  1. in uk se ia la sf saptamanii ;)), am stat o perioada acolo si am lucrat la dadaca, sal mic dar fericirea maxima caci in weekend mereu cautam ceva chilipiruri.

    RăspundețiȘtergere
  2. eee...frumos. Dar in cazul asta probabil s-a ales varianta de plata saptamana nestiind cat timp ar avea nevoie de tine, sau cat vei merge tu, insa ca si angajator nu cred ca ar alege cineva varianta asta ... sa faca state de plata, si calcule multe, e prea greu pentru ei :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, eu eram la privat insa si la cei angajati la stat era acelasi obicei ;), negocierile se faceau cu suma pe ora sau suma pe saptamana, o fi mai usor pentru ei, nu am idee, insa mie mi-a daunat. Putinul pe care il castigam, se pierdea rapid, noroc ca imi asigurau casa si masa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Serios? Super tare, nu credeam ca ar face cineva asta..oameni harnici :) Banuiesc ca a fost o experienta frumoasa, din care ai invatat multe si cu care ai putut compara multe:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Daaa, mi-a placut mult, daca mai stateam putin, cred ca reuseam sa imi gasesc job platit cu mult mai bine sau ma rog mai multe joburi si la final de saptamana sa am o forta financiara cu care sa ma pot intretine. Chiar mi-a parut locul in care poti munci cu drag si spor si sa intelegi ceva de pe urma muncii tale, insa nu e simplu, caci romanii nu au drept de munca, insa daca vrei cu adevarat, se poate reusi.

    RăspundețiȘtergere
  6. asa este, dar cred ca in general e greu...la noi muncesti (daca ai noroc sa ai unde) ca un sclav, probabil nu intr-un mediu placut (ca lumea in general e stresata, sa nu zic rea) si tot ne lovim de probleme. Sunt avantaje si dezavantaje in toate, dar merita incercat tot ce se poate, nu?

    RăspundețiȘtergere