Pagini

marți, 2 iulie 2013

Vreau sa citesc in format mai bun si nu pot

Pentru ca sunt un om obsedat, si pentru ca nu pot sa scap din mrejele cititului, incerc sa gasesc o varianta sa-mi satisfac dorinta de a citi, dar in acelasi timp de a face economie de spatiu si bani. 
Ar trebui sa fie usor si frumos in acelasi timp, dar nu e nici pe departe asa.

Mie imi place mult sa cumpar carti, non stop daca s-ar putea, numai ca ma lovesc de doua probleme: lipsa spatiuluil si a timpului sa le pot citi pe toate, astfel e neplacut sa vezi ca o suma importanta de bani este imobilizata in biblioteca, fara niciun rezultat ... pentru ca nu reusesc sa citesc tot ce am, dar nici nu ma pot opri din a cumpara, ca imi doresc alte si alte carti, in speranta ca voi avea timp si pentru ele. De aici, in mod inevitabil apare si problema spatiului, nu mai am unde sa le pun si ce fac? Nu pot continua asa la nesfarsit, trebuie sa gasesc o varianta pe care s-o pot adopta.

Astfel, am zis sa incerc sa ma indrept spre varianta electronica, si am primit un Kindle cu care incerc sa ma descurc, pentru a scapa de obsesia achizitionarii cartilor, dar in acelasi timp de a-mi si satisface dorinta de a citi, in toate imprejurarile posibile (cu exceptia serviciului). In aparenta totul e clar, mai putin ca ma enerveaza rau modul de convertire din extensia "pdf" in "mobi".  

Rezultatul convertirii nu este unul potrivit pentru a citi, cel putin pe mine ma deranjeaza sa citesc doua randuri, apoi sa am spatiu, si tot asa ... tanjesc dupa formatul cartii clasice, propozitia completa si randurile consecutive, care imi erau mai usor de urmarit, implicit de citit si a retine mai usor (cu ajutorul memoriei vizuale).
Posibil sa tina si de setari, sau de programul folosit, stiti voi mai multe sa-mi spuneti si mie, va rog?

3 comentarii:

  1. Ce fel de kindle ai? Fiecare tip accepta mai bine un anumit format. Daca ai clasic, cel mai bine merge azw (cel putin asa este la mine). Cred ca si la Kindle Fire sau Kindle Touch este tot la fel.
    Incearca site-ul asta pentru conversie: http://ebook.online-convert.com/convert-to-azw3

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc foarte muult!! Voi incerca si eu, am tot kindle clasic.
    O zi minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  3. Zic sa incercam si asta :)
    http://lifehacker.com/pdf4kindle-converts-pdf-files-to-native-kindle-books-762908817

    RăspundețiȘtergere