Pagini

miercuri, 12 martie 2014

Totul se poate repara, inafara de moarte!

Asa se numeste unul dintre articolele cartii pe care, printre picaturi incerc s-o citesc ... pe ascuns prin metrou (pentru ca detest cand cineva se uita in cartea mea, moment in care intrerup activitatea imediat), sau seara inainte de somn.

M-am gandit sa scriu acest post, dupa ce i-am promis unei bune prietene ca ii voi trimite diseara, cateva cuvinte care spre s-o incurajeze sa treaca peste starea deplorabila in care se afla.
In speranta ca mai ajuta si alte persoane, citez"din articolul despre care vorbeam anterior:

"Nu conteaza ce ai pierdut in viata, ci ce ti-a ramas! Multumeste lui Dumnezeu, bucura-te si mergi mai departe! Daca ai cazut de pe cal si nu te-ai ridicat atunci, sa nu ramai la podea! Orice s-ar intampla, sus inapoi, sus pe cal! Desigur ca e rau, fireste ca e greu, sigur ca e alta situatia si nu o sa fie niciodata ca inainte... Priviri ascutite, grimase, susoteli pe la colturi, multe interjectii si puncte de suspensie... Iti asumi, iti faci inventarul si mergi mai departe cu ce stii ca ti-a ramas, indiferent ca e doar o firimitura de bine. Cine nu a gresit niciodata cu nimic? Totul se poate repara in afara de moarte! O data ce am murit, s-a incheiat lucrarea. Pana atunci, orice se poate reface. Organismele noastre, creierele noastre, natura, toate au capacitatea de a se restructura. Ce ai pierdut acum, aici, vei primi-gasi in alta parte, numai sa ai puterea si mintea sa vezi si sa gasesti noi poteci...

Viata nu e o simpla autostrada dreapta pe care sa o poti parcurge cu o viteza foarte mare, sa nu iti dai seama cand ai finalizat-o si ai ajuns la Destinatie. Viata inseamna si drumuri accidentate, gropi, curbe, suisuri si coborasuri, popasuri, intersectii, sensuri giratorii, sens unic, semafor, etc.
Viata e un drum parcurs pe indelete, chiar daca unii il termina brusc, alergati fiind de zbuciumul colosal al lumii acesteia. Viata inseamna sa mergi pe partea dreapta a drumului, sa fii optimist, pozitiv, sa vezi binele din orice rau, lumina din intuneric..."

Putine cuvinte, multa iubire 
                       de Ieromonah Hrisostom Filipescu

Am citat partial acel articol, pentru a nu plictisi. Cred ca esenta se poate extrage din acele cuvinte, si sper sa va dea puterea de a merge mai departe, atunci cand credeti ca ati ajuns la capatul puterilor sau regretati ca ati pierdut ceva, ce il considerati de nerecuperat.

Aveti pareri contra la ideea acestui fragment?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu