Pagini

miercuri, 8 octombrie 2014

Diferenta ASE si Carol Davila


Am inceput "scoala" de o saptamana, cu mare nerabdare si drag.
 In incercarea de a ma acomoda si a-mi intra intr-un ritm, observ lucrurile pe langa mine si imi fuge direct gandul la experienta anterioara din ASE, pentru a le compara. Ma simt ca o batranica ce a trecut prin viata si e invatata cu multe din lucrurile de care se loveste, insa de fapt sunt multe diferente si schimbarea este una benefica.

In primul rand, primul lucru care mi s-a parut altfel a fost imprumutul cartilor la biblioteca. Daca in ASE le puteam tine o perioada scurta de timp, aici (in Universitatea Carol Davila din Bucuresti) le putem pastra intregul an universitar. Ceea ce inseamna ca la inceputul anului, mergi cu un card la biblioteca si in functie de specializare si a cartilor disponibile, ti se dau manualele (note de curs si LP..Lp-urile sunt Lucrarile Practice, care in ASE erau numite seminarii, sau diverse atlase).
Mi s-a parut foarte tare ca nu trebuie sa ceri tu nimic, ti se da ce se stie ca iti va trebui...ceea ce nu am intalnit pana acum.

In al doilea rand, aici nu se dicteaza. Ma si gandeam cum imi voi rupe mana de scris la Anatomie de exemplu, dar m-am inselat ... la toate cursurile se fac cunoscute informatiile prin prezentari in power point si implicit explicarea notiunilor in acelasi timp, urmand sa primesti totul in format electronic ulterior. La inceput, mi s-a parut un pic aiurea, fiind invata sa scriu si fiind pregatita psihic pentru asta, dar apoi mi-am dat seama ca in felul asta inteleg mai bine, si acasa pot reciti cursurile, amintindu-mi (poate) ceva despre care am vorbit...decat sa scriu fara sa inteleg mare lucru si apoi sa ma uit ca mata in calendar, incercand sa inteleg..sa pot merge mai departe.

Daca am precizat lucruri bune, acum amintesc si ceva ce nu imi place: statul la coada la toaleta. Exista la facultatea mea o singura toaleta pentru fete si evident ca intotdeauna este de asteptat, dar nefiind o chestie peste care sa pot trece...am acceptat situatia ca atare, intrucat nu pot eu schimba nimic.

Ca si concluzie, pana acum cel putin (spun asta ca sunt doar de o saptamana acolo) imi place mai mult stilul si informatiile pe care le primesc, comparativ cu studiile anterioare. Este muult mai greu ca in ASE, nu sufera comparatie, dar stiu ca Dumnezeu ne ajuta pe toti, si nu ma va lasa nici pe mine.

Voua v-a placut in facultate?

2 comentarii:

  1. Mie mi-a placut in facultate, la Comert, dar nu neaparat cursurile in sine cat atmosfera de studentie pe care am intalnit-o si pe care am trait-o, bineinteles. Despre cursuri nu am prea multe de spus, m-am regasit oarecum in cele pe care le-ai descris dar nici nu mi-am rupt mainile de la atata scris.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie nu mi-a placut la Litere. Exact cum spuneai: dictari peste dictari si la exemene se verifica memoria - daca ai recitat din cursurile pe care le-ai scris cu atata sarguinta. Cred sa studentilor ar trebui sa li se permita sa-si exprime propriile idei, macar din cand in cand.

    RăspundețiȘtergere