Pagini

joi, 10 septembrie 2009

De ce sanatatea nu se cumpara?

Ne plangem si ne consumam pentru problemele, incercarile si greutatile cu care ne lovim in viata..credem ca este sfarsitul lumii atunci cand nu gasim repede o rezolvare, dar de ce nu ne dam seama ca sanatatea este cea mai buna? Pe ea nu o putem cumpara cu nimic, nu o putem imprumuta de la nimeni, nu o putem rezolva doar cu cateva sfaturi primite de la cei din jur (ca atunci cand suntem intr-o depresie si avem nevoie de parerea unui "specialist"). De ce, nu? ca e mult mai importanta decat altele..cea mai importanta pentru noi, pentru viata noastra.

Va spuneam intr-un post anterior ca am mers sa trimit ceva de incaltat pentru un copilas bolnav, al carui mama face tot posibilul pentru a-l ajuta sa fie un copil normal. Vorbeam cu ea mai devreme, si simteam cata durere este in sufletul ei, cat de multa speranta in Dumnezeu ca va trece peste aceasta incercare, cat de mult ii lipseste si ei dragostea mamei sale pentru a o ajuta sa treaca mai usor, sa poata lupta pentru ca ingerasul ei sa se insanatoseasca.


Cu boala nu e de jucat, cu ea nu te pui..daca te-a lovit, e greu sa-ti revii..dar daca avem alte probleme, trec mai usor..e chiar bine asa?

La scurt timp, am aflat alte vesti proaste..cum niste prieteni mai indepartati (i-am cunoscut prin intermediul altor prieteni) au fost loviti acolo unde doare, poate, cel mai tare. Tipa trebuia sa nasca la sfarsitul lunii mai un baietel, si asa a fost..insa acesta are nevoie de un transplant de inima pentru a supravietui. Va dati seama ce este in sufletul acelor parinti? Sa-si vada copilul d-abia nascut in asemenea suferinta, sa simta posibilitatea ca acesta nu va trai?
Inca nu stiu mai multe informatii legate de aceasta interventie ce va avea loc, stiu doar ca este foarte costisitoare si nu exista bani suficienti pentru realizarea ei. Sper totusi ca lucrurile sa se aseze, si cu ajutorul colegilor, a cunoscutilor, a site-ului ce vor sa creeze pentru el, acea interventie sa aiba loc si sa se realizeze cu succes.

In concluzie, sunt foarte multe cazuri in care multi oameni se confrunta cu probleme datorate sanatatii, mult mai multe decat poate putem crede, probleme ce nu sunt usor rezolvabile si pune in pericol existenta persoanelor in aceasta lume.

Aveti grija de voi, aveti grija de cei din jurul vostru..si pe cat puteti acordati-le o mana de ajutor!

4 comentarii:

  1. Offff Anne, am obosit sa vad astfel de lucruri. Este tristete peste tot. Vorbesc tot timpul cu prietenii mei si ma intristeaza povestile lor chiar daca nu se compara.

    RăspundețiȘtergere
  2. E chiar foarte trist, mai ales atunci cand esti neputincios si nu poti influenta prea mult decursul lucrurilor. Asta este viata, d-aia se zice ca sanatosi sa fim..ca le-om duce pe toate

    RăspundețiȘtergere
  3. Atatea suflete obosite de neputinta...
    Doamne,tine-ne aproape si ajuta-ne! Este singura noastra speranta,singurul ajutor adevarat!

    Mereu aproape,
    L'automne!

    RăspundețiȘtergere