Pagini

sâmbătă, 23 martie 2019

Revine...

...primavara,

Asa cum natura revine la viata, asa sa "revenim" si noi, la starea cea dintai. La acea stare de pace, de bucurie si implinire sufleteasca, dand la o parte orice greutate sau rana, ce s-ar afla pe/in sufletul nostru.
Intotdeauna teoria a fost foarte simpla, dar de aplicat in practica, uneori, poate este imposibil, sau cel putin, asa avem noi impresia. 

Adunam in fiecare zi, lucruri si ganduri care ne framanta, mergem inainte impovarati de greutatile si problemele care nu ne dau pace, pana intr-un moment in care simtim ca nu mai putem si uneori, chiar clacam. In acel moment, avem doua variante: fie luptam sa ne redresam, fie ramanem in intuneric, in proces de autodistrugere. Atunci cand ai pe cineva alaturi, care sa te inteleaga si sa te sustina, probabil te ridici mai usor, insa poti s-o faci oricum, daca ai vointa. (poate am prefera sa stam in zona de confort, e mai simplu, dar sa ne intrebam si care vor fi rezultatele acestei alegeri).

Cu totii avem stari si stari, momente si momente, dar cu putina lupta in alungarea gandurilor negative si a automotivarii/autosugestionarii mergem inainte, putin mai usor.

Ati incercat sa mergeti pe strada, si sa dati, mai multa, atentie unei flori de pe marginea strazii, sau a unui copac cu mici lastari? Depuneti un efort cu voi insiva, concentrandu-va pe lucrurile mici din natura, pe lucrurile simple, la indemana, ce va pot aduce un zambet, o bucurie...poate fi un moment de intarire si nadajde in zile mai bune. Foarte multe, daca nu chiar totul, tin (e) doar de cum ne raportam noi la situatii. Cat de multa importanta le dam, atat au, cu atat ne influenteaza (ne consuma  energie, sau ne pot incarca, cu bucurie).

Simtim cu totii ca viata e grea, uneori nedreapta, dar ce trebuie sa se intample, se va intampla oricum, chiar daca vrem, chiar daca am prefera altfel. De aceea, pentru ca nu putem influenta toate lucrurile, macar sa facem ceea ce tine de noi. Alegerea ne apartine, ne bucuram, sau stam suparati pentru aceeasi situatie petrecuta.

Cum natura revine la viata, dupa o perioada grea, de frig si ger, putem sa ne ridicam si noi, bucurandu-ne de ceea ce avem la indemana, gratis?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu